5.12.2012

Yumurta Olmazsa Ceviz Var


Hımm içinden ne çıkabilir ki
Baktım ki bir önceki yazıda yumurtadan mesaj çıkarmak biraz zorlayıcı yılmadım daha kolayını buldum sizin için :) Bu sefer de cevizin içine mesajımızı veya hediyemizi koyuyoruz. Yapar mısınız yapmaz mısınız bilemiyorum ama kimbilir belki birinin işine yarar diye paylaşıyorum. Ben böyle hediyeleri küçük süprizleri almayıda vermeyide çok severim lakin kocam çok saçma bulur aman bunun için mi uğraştın deli misin der. Aslında benim içimde bir Martha Steward var ama kocam bu ruhu öldürüyor :)

Neyse gelelim cevizin içersine mesajımızı ya da hediyemizi nasl koyacağımıza. Hadi üşenmeyin yapın hem ceviz sağlıklı birşey bir yandan da yersiniz. Bir hediye paketinin üzerine içine bunu eklemek hoş olmaz mı sizce de?



  1. Önce fırını 200 dereceye getiriyoruz ve cevizlerimizi olduğu gibi yerleştiriyoruz 10-15 dakika ısınmasını sağlıyoruz yağlı kağı üzerinde. Gönül isterdiki fırını kek yapmak için ısıtalım ama o da olur neden olmasın değil mi :)
  2. Sonra ısınan cevizlerimizi fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. O sırada 2 tweet okur yazarsınız mutlaka ki yapacak birşey bulursunuz aman bekleyemem soğumasını deyip vazgeçmeyin lütfen. 
  3. Soğuyan cevizlerinizi tereyağ bıçağı ile aaa o neymiş yahu hiç öyle bir bıçağım olmadı diyorsanız bir ara alın çok güzel birşey ama dedim ya evde yoksa keskin ve sert olmayan bir cisimle zarar vermeyecek şekilde cevizi açıyorsunuz. çıkan cevizleri ılık ılık yiyin ooohhh mis. Veya hazır fırın soğumamışken cevizli kek yapıverin. Bak bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız. 


Cevizin içine biraz sim koyabilirsiniz. Ben koymayı tercih etmezdim mesala. Ama neden olmasın içi boyanabilir de bence simli ojeler var misal iki kere sür oldu da bitti. Eğer normal sim kullanacaksanız öyle simi alıp boca etmiyorsunuz önce oraya bir yapıştırıcı sürüyorsunuz hiç öyle özel sim yapıştırıcına falan gerek yok sür priti bitti dök üstüne simi bitti gitti.  Siz çok daha yaratıcı bir fikir bulabilirsiniz. Bulunca paylaşın ama tamam mı :)


Ve artık son aşamadan bir önceki en heyecanlı kısım ;) bunu yapan kişi kızına bir kolye hediye edecekmiş ve içine onu yerleştirmiş önce cevizin boyutunda keçe kesip koymuş ve kolyeyi de içine yerleştirmiş. Bence makyaj pamuğu da iş görür. Ayrıca hediye yerine yine mesaj da koyabilirsiniz. Dilerim Aren böyle şeyleri seven bir erkek olur madem kocamıza yapamıyoruz oğlumuza yapalım değil mi ama ;)

Ta-ttaammm
İşte hediyeniz hazır. Cevizin iki kabuğunu biraraya getiriyorsunuz üzerine de kurdeleyi takıyorsunuz. Ay hadi biriniz yapın bundan ve paylaşın çok tatlı ama ya çok tatlı :)

4 yorum:

buya dedi ki...

:)) bari cevizin dışını da boyasaymış daha bi şık dururmuş, yumurtadaki gibi:))) Dun eve çok geç gittiğimden yumurta olayını deneyemedim,ğer bu akşam erken gidersem yapacağım. Açıkçası bana ceviz yumurtadan daha uğrastırıcı geldi, önce ısıt, kır falan ohoooo:) bu arada ısıtmanın sebebi daha kolay açılması sanırım. yine de güzel. hem bize yapın yapın diyene kadar bir kerede seni görelim yaparken:)

Kuzununannesi dedi ki...

ne sahaneymıs kı cok ısterım yapmayı usenmezsem eger yaparım keısn:)

Tuten dedi ki...

Doğal bırakmak istemiş cevizi bence :) Bekliyorum

Tuten dedi ki...

Hadi hadi yap lütfen ve paylaş :)