7.12.2012

Kendin Yap-Süs Püs


Kaldığımız yerden devam ediyoruz.




Bugün takip etmeyi çok sevdiğim ve her anne adayına anneye tavsiye ettiğim Baby Center'da Craft işlerine yer vermiş. Ben bu süse bayıldım. Keçeden süs yapmak çok moda bildiğiniz üzere. Benim hiç aklıma gelmemişti keçeden kalıp çıkarmak için kurabiye kalıplarının kullanılması. İşte bu veya bunun benzeri süsleri yapmak için kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz. Mesela yukarıda paket üzeri için kullanılan bu süs içn kurabiye kalıbı kullanılmış. Göz ve diğer detaylar içinde görülebileceği üzere düğmeler etrafına geçtiği şeritte çok tatlı olmuş öyle değil mi? Hadi hep birlikte yapalım ne dersiniz? İster ağacın üzerinde isterseniz de böyle hediye paketine iliştirebilirsiniz. Ben deniyeceğim.


Ve gelelim şişe kapaklarına atmayın sakın, saklayın onları yapılacak binlerce şey var. Yazarım ben size, neler neler yapılabiliyor nihalesinden tutunda mıknatısına kadar. Yukarıdaki örneği yapmak ise oldukça basit 3 şişe soda içmeniz veya başka gazlı içecekte olur ama ben sağlıklı bir örnek vermek istedim. Nasıl mı yapıyoruz;


  • 3 kapağın içini de dışına da akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Akrilik boya yerine bence kısa ve kolay yoldan oje bile olur neden olmasın görücüye çıkarmıyoruz ya kendimiz için yapıyoruz. 
  • Sonra bu 3 kapağı silikon tabancası ile birbirine tutturuyoruz. 
  • Kalemle ilk kapağa göz burun ağız çiziyoruz. 
  • İsternirse yukarıdaki fotodaki gibi ip ve düğmeyle süslüyoruz. Süsleme kısmında çok fazla öneriye gerek yok bence yaratıcılık kullanmak en iyisi ;)
  • Ve kıvırıp askı haline getirdiğimiz kurdeleyi de ekledik mi tamamdır. Buyrun kardan adamınız hazır. 


Görüp görebileceğiniz en basit yılbaşı ağaç süsü. Eger Craft, Hobi işlerini seviyorsanız bence mutlaka şönil denilen pipo temizleyicilerinden edinin her yerde kullanılıyor ve kullanımı oldukça basit. Büyük kırtasiyede ve hobi  malzemesi satan yerlerde kolaylıkla bulunabilir. 

Nasıl mı yapıyorsunuz? Sadece 5 dakikanızı alıyor. 

Kırmızı ve beyaz şönilleri fotograftaki gibi birbirine bağlıyorsunuz




Ve son haline getiriyorsunuz.  Bence bu süste bir çok pakete eklenebilir. Özellikle yapılışının basitliği beni cezbetti ya sizi :)


1 yorum:

Tuten dedi ki...

Bu yorumun beni gerçekten çok mutlu etti çok teşekkür ederim. Yaptıklarını paylaşırsan daha da sevinirim.