12.12.2012

Yılbaşı Sofralarına Renk Gelsin



Yılbaşı sofrası için yapımı kolay hem sizi hem çocukları sevindirecek tarifler... Yapanların eline sağlık yiyenlere afiyet olsun. 


Sebze ağacı yaşasın Yılbaşı :)
Sebzeler yılbaşında daha şık sunulabilir mi söyleyin bana. Bence sunulamaz. Tek ihtiyacınız olan evinizde yoksa düz bir tabak onu da alın çok işe yarıyor. Aynı resimdeki gibi brokoli ve karnabaharları diziyorsunuz. Eğer benim gibi dizmekte zorlanıyorsanız ya şekli karşınıza alın ve bakarak yapın ya da kurşunkalemle tabağa taslağını çizin ve üzerinden gidin :) Tabak biterse foyanız ortaya çıkar o yüzden belki de bitmeden hooop sofradan kaldırırsınız :) yanına da kaseyle yoğurt koymayı unutmayın. Fotodaki sebzeler çiğ sebzeye benziyor ki bence sebzenin en güzel hali hafifi 5-10 dk haşlayıp sunabilirsiniz. Çocuklarınızın cda böyle yemesine izin verin bence. Aradaki ise çubuk kraker çok belli ki.Tepedeki de sarı biber. 

Bunu yemeye kıyamaz ki insan :)

Evet çileğin mevsimi değil, mevsiminde yiyelim içelim kuralı 1 kerecik bozulabilir bence. Yapımı da çok kolay. Birazcık tombik çilekler seçilir, kafası kesilir kremşanti sıkılır hop kesilen kafa üzerine konur onun da üzerine ufacık kremşanti daha eklenir aynı fotodaki gibi. Gözler mi hiç dert etmeyin çörek otu ne güne duruyor öyle değil mi? Ne alaka çörek otu'yla kremşanti derseniz yemek zorunda değilseniz ki yerken gözlerle vedalaşabilirsiniz. Ama bence yiyin çörekotunun faydaları saymakla bitmez. 

Hoşgeldin soframıza

Yılbaşı illa akşam kutlanacak diye birşey yok. Sabahtan itibaren çocuklarınızla birlikte her anlamda kutlamaya başlayabilirsiniz. 5-10 dk'da hazırlanabilecek bir sandaviç(böyle mi yazılıyordu:)) Şapka kırmızı biber. Şapkanın üzerindeki taze kaşar. Yuvarlak kesmeniz için yapmanız gereken sadece çay bardağı ve benzerleri kullanarak peyniri veya hangi malzemeyi kullanacaksanız onu kesmek. Mesela bu tabaktaki gövde tost ekmeği bir su bardağı ile kesmeniz yeterli olacaktır. Gözler yine peynir. Yanaklar turp sakallar ve saçlar rendelenmiş kaşar. Gözler mi gıda kalemi kullanılmış ama bence hiççççç gerek yok yine ve yine çörekotu diyeceğim. Burun mu o da minik domates. 

Merhaba Kardan adam


Tataammm. Bunun adı Snowman Pizza. Tost ekmekleri yuvarlak kesildikten sonra üzerine kaşar ve hop fırına. salam sucuk kullanmayı özellikle çocuklar için sevmem ben o düğmeler domatesten veya canınıza göre herşeyden olur bence. Şapka için yeşil biber de olur salatalık da ben salatalık kullanacağım. Gözler zeytin, burun havuç ve en altta da kaşar peyniri. 



Hiç yorum yok: