5.12.2012

Kendin Yap- Kolay Yılbaşı Süsleri


Kendin Yap Kendin Eğlen


Avrupalıların en imrendiğim yönlerinden biri herşeyi kendi yapma hevesleri, çabaları ve nasıl olduğunu anlamadığım üzere bunu başarmaları. Sanırım eğitim sistemleri, aile içi eğitmleri bunun temelini oluşturuyor. Herşeyi değerlendiriyorlar. Yırtık çoraptan tutun da yumurta kabına kadar. Ve asıl hayretler içersine düşüren 3-4 çocuklu kadınların bile bunu yapabiliyor olması. Çocuklarına oyuncak yapmalar aktivite kitapları oluşturmalar ve benzeleri.

Ben çok iyi bir arşivciyimdir arşivim DIY blogları ve siteleriyle dolu. Arada bakarım özenirim denediğim de olur ama malesef yeteneğim hiç yok.İstedimki bunları sizinle de paylaşayım. Ben yapamıyorum ama belki içinizde yapabilenler veya görüp de yapmak isteyenler olabilir. Dün ve bugün 2 tane yazı yazdım ve yapmaya hevesli olanları görünce de çok sevindim.

Eee zaman Yılbaşı zamanı. Avrupa çoşmuş durumda yılbaşı süsleri yapmalar ağaç süslemeler el işi göz nuru hediyeler hazırlamalar. Bir müddet blogu böyle yazılara ayıracağım. Arşiv geniş günde 4-5 yazı yazabilirim. Zorla okutmuyoruz ya canım :) Sonra yine anne, evli kadın, isyankar kadın, takıntılı blogger moduma ve yazılarıma dönerim.

Şimdi birkaç yapılması oldukça basit hani neredeyse benim bile yapabileceğim yılbaşı süslerini paylaşacağım sizinle. Yeni yıl gelene kadar da hergün elimden geldiğince paylaşmaya devam. Ama bakın hepinizden foto bekliyorum ona göre :) Eğer yaptıklarınızı bana tutencc@gmail.com adresine gönderirseniz blogta da yayınlayacağım lütfen ama bizim yabancılardan ne farkımız var canım hadi bir elin nesi var çok elin sesi var diyelim ve süslerimizi yapmaya başlayalım. Bebeği değil de çocuğu olanlar çocuğu da işin içine katarak büyük keyif alabilirler bence

KAR KÜRESİ YAPIYORUZ


Malzemelerimiz: 

  • Boş kavanoz
  • Silikon tabancası&silikon
  • Oyuncak, küçük süs eşyası ve benzeri
  • Su
  • Sıvı Gliserin
  • Sim


Evet malzemeler hazır mı kızlar? Siz işe önce silikon tabancasını fişe takmakla başlayın ki ısınsın. Aman altına gazete kağıdı vb koymayı atlamayın sonra bir de damlayan akanıyla uğraşmayın. 

Boş kavanoza para vermeyin sakın. Özellikle bebeğiniz varsa mama kavanozlarını değerlendirebilirsiniz küçük kavanozlarda daha hoş oluyor. 

Başlıyoruz.......

  1. Kavanozunuzun kapağını arzuya göre akrilik boyayla boyayabilirsiniz. Tabii kurumasını beklemeniz gerekiyor bunu yaparsanız. 
  2. Kavanozun kapağının içersine süsümüzü silikon ile yapıştıracağız. Kapağın hemen ortasına. Gözünüz korkmasın ben bile yaptım diyorum size daha ne diyeyim :)
  3. Kavanozun içini su ile dolduruyoruz hani neredeyse tamamını şöyle 3-4 parmaklık yer bırakın. 
  4. Ve o 3-4 parmaklık yerede sıvı gliserini (eczanelerde bulabilirsiniz) döküyorsunuz. 
  5. Ve şimdi kar zamanııııı. içine renkli sim veya gümüş rengi sim döküyorsunuz. Gliserin koyma amacımız işte bu noktada devrede simlerin çökmesini engelliyor. Sakın çok kar yağsın ben tipi severim deyip simi boca etmeyin hepsi dibe çöker kar sonrası yağmur yağınca nasıl bir görüntü çıkarsa öyle bir görüntü olur benden söylemesi. 
  6. Şimdi kavanozumuzun kapağını kapatıyoruz veeeee let it snow let it snow şarkısını söylüyoruz :)


Let it snow let it snow.
 Karlar düşer lalalalala

Ya ama ben bu malzemeleri nereden bulabilirim ki derseniz ben hobi malzemeleri için size: tahtakalehobi.com adresini öneririm. Böyle bir çok site var. Silikon tabancı vb Bauhaus gibi büyük yapı marketlerinde de kolayca bulabilirsiniz. Büyük kırtasiyecilerde de birçok hobi malzemesi satılır durumda. 


Gelecek yazılarda neler mi olacak, merakla bekliyorsunuz biliyorum :):):)

  • Kapı süsü
  • Basit yılbaşı ağacı süsleri
  • Kavanoz değerlendirme
  • Süs yapma
  • Çerçeve değerlendirme 
ve nicesi.....


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Boş kavanozları bekliyorum merakla. Çünkü gitgide kayınvalideme döndüm, kavanoz atmaya kıyamıyorum :)

Tuten dedi ki...

Kavanozlarla yapılacaklar postu geliyor Görkem sıkı dur :)