20.12.2012

Kendin yap-Eldiven


Bugünün anlam ve önemine daha başka nasıl bir yazı yakışırdı bilemedim. Aslında bunu yapar mısınız onu da bilemiyorum. Sanırım elde çorap taşıma hissi pek hoş gelmeyecektir ama paylaşayım dedim yinede. Mesela şuan tipi yağışı nedeniyle eldivensiz bir şekilde ofiste mahsur kalmışken çoraptan olsun eldivenim olsun diyorum ben :)

Buyrunuz efendim, ne dikiş ne ekstra yetenek gerektiren çoraptan eldiven yapımı.

 Öncelikle çorabımızı elimize geçiriyoruz. Kukla oynatır gibi. Bakın yazarken aklıma geldi eski çorapla şu oynayan gözlerden ve pompomlardan koyarak çocuk eğleyebiliriz. Bunu da yapalım bir ara. Neyse nerede kalmıştık. Çorabı elimizden çıkarıyoruz, elimizi üstüne koyup hımmm parmağım şuraya denk geliyor hımm şu kadar önünden kesersem iyi olur falan diyoruz. Bunu yapan ablanın eli biraz dombiliymiş o yüzden az mesafe bırakmış. Siz ne kadar uzun veya kısa istiyorsunuz ona karar verip kesiniz efenim. Parmaksız eldiven olduğunu söylememe gerek yok herhalde değil mi ?


Kesip ettikten sonra ters çeviriyoruz ve elimizde üst kısımdan yine istediğiniz kadarını kıvırıp dikiyorsunuz. Başparmak kısmını da öyle. Nasıl ya demeyin üzerime gelmeyin, ben dikişten anlamam. Ama bana kolay yapılası geldi. Nasıl ya demeyin deneyin vallahi yaparsınız bence.


İşte eldiveniz hazır. Hiç çoraba benziyor mu canımmmm? Aaa nerden çıkardınız hiç de bir kere çorapla alakası bile yok :) Çorapların yıkanıp ütülendiği güne denk getirin bunu yapma işini olur mu :)





 Baktınız ki yeterince süslü değil çorap hissidende kurtulmak istiyorsunuz. O zaman keçeden kalp kesiyorsunuz bence mesela çocuk için yapıyorsanız adının başharfini falan kesip dikin hep kaybeder ya çocuklar ve üzerine dikiyorsunuz.



Taaam tammm işte hazır. Neydi ne oldu di mi :) Hey gidi çorap heeyyyyyy hiç aklına gelir miydi birgün eldiven olacağın. Ayağa giyilirken ele giyileceğin.


Yapan kişi birçok poz vermiş eldiveniyle yazıktır emeğine saygı gerek dedim o fotoları da paylaştım. Bakmayın latife ediyorum ben gerçekten beğendim.

Elleriniz sımsıcacık kalsın.

Hiç yorum yok: