17.12.2012

Kendin Yap- Kapı Süsü


Ne tatlı değil mi?


Bu zımbırtının Türkçesini bilemedim. Kapı süsü deyiverdim. Çember, mini çelenk diye çevirilebilir ama o zaman da anlamı  kalmıyor. İngilizcesi Wreath. (Arama yaparken wreath veya kapı süsü derseniz sayısız alternatifle karşılaşacaksınız)

En Basit Kapı Süsü 

Yapabileceğiniz en basit kapı süsü aşağıdaki gibi. Neden en basiti çünkü extra hiçbir malzemeye ihtiyaç yok.

Malzemeler: 
Karton
Büyük ve küçük kase
Makas
Kalem
Yapıştırıcı veya silikon
Süs




Önce büyük kaseyi kartonun üzerine koyarak bir yuvarlak kesiyoruz. Sonra küçük kaseyi koyarak bir tane de küçük yuvarlak kesiyoruz. Bir yuvarlak oluşturabilmemiz için küçük olanı büyük olanın ortasına yerleştiriyoruz.



Bu görüntüyü elde ettikten sonra üzerini istediğiniz süs ile süsleyebilirsiniz.



Bunu yapan kişi hediye paketlerinde kullanılan süsü kullanmış. Hepsini silikon tabancasıyla yerleştirmiş.


Ve işte bu da son hali...



Bunun dışında yapacağınız tüm kapı süslerinin ana malzemesi strafor çember. Bu çemberleri online olarak hobi marketlerden alabilirsiniz, kağıt vs'de de satılıyor. Duyduğuma göre Bauhaus'da da satılıyormuş. Ben online olarak almıştım. Boyutları da mevcut.

İşte Strafor çember böyle birşey. 


Bu strafor çemberleri süslemek tamamen size kalmış. İster kumaş sarın üzerine isterseniz pompomlarla süsleyin isterseniz renk renk keçelerle sarın. Balonlarla süsleyin. oyuncakları sıralayın. Yani tamamen hayalgücünüze, yaratıcılığınıza ve zevkinize bağlı. Tabii ki de süslerken size eşlik edecek olmazsa olmaz malzemeniz silikon tabancası olacak.


Yaratıcı Kapı Süsü




Ben buna bayıldım. Kasnağa iliştirilmiş yılbaşı kartları. Ben Kart yerine aile fotoğraflarını kullanmayı tercih ederim. İhtiyacınız olan şey kasnak, fotolar, ve küçük mandallar. Asmak için de ister kurdele kullanın isterseniz de başka birşey. Ben bunu ev dekorasyonunda kullanmayı düşünüyorum.

















Hiç yorum yok: