23.08.2013

Ne Zaman Mutlu Oluruz?



Mutluluk; yaptığınız işin ve söylediklerinizin hem sizim hem de başkalarının yararına olduğu vakit başınıza gelen şeydir. İşte tam da bu nedenle yani yapılan bir çok işte söylenen bir çok sözde başkaların yararı düşünülmediği için, mutluluk tam olarak gelemiyor; nereye mi gelemiyor, insanlığın başına gelemiyor!


Mısır deyince aklına sadece patlamış mısır, Suriye deyince aklına sadece Türkiye'ye yakın bir yer, savaş deyince aklına sadece tarih dersleri, bebek&çocuk ölümleri deyince aklına sadece "Allah rahmet eylesin" cümlesi gelenlerle birlikte yaşamak çok zor çok!. 


Doğan Hızlan aklımdan, yüreğimden geçenleri bugün öylesi güzel özetlemiş ki; yazının tamamı için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24574562.asp

KLAVYENİZİN başına geçiyorsunuz, okuduğunuz bir kitabı, dinlediğiniz bir müziği, izlediğiniz bir filmi ve düşündürdüklerini veya dünyadaki güzellikleri anlatma isteği derinlerden sizi sarıyor ama kıyımlar, akan kanlar birden bu duygularınızı vicdana dönüştürüyor.


Haftasonuna girerken, yaptıklarımızı, söylediklerimizi ve mutluluklarımızı bir daha gözden geçirelim; sadece kendimiz için mi yaşıyoruz yoksa tüm dünyayı, insanlığı da düşünüyor muyuz? Dualarınızın içinde tüm dünya çocukları, tüm insanlık olsun. Evet olsun kimseyi ayırmadan olsun! 

Vicdanınıza biraz yakından biraz da uzaktan bakın; sızısını dindirmek istiyorsanız vicdanınız, belki sadece elinizden dua etmek geliyordur, dua etmeye öncelik verip; sürekli dua edin. Hatırlayalım; herkes kendi kapısının önünü süpürse kocaman bir mahalle tertemiz olur. Herkesin yapabileceği birşeyler vardır; kiminin duası kiminin eylemi, kiminin de hükmü!


Daha mutlu bir dünya için adım attığımız bir haftasonu olsun!

Hiç yorum yok: