9.04.2013

Dekorasyon





Aren'den önce dekorasyon konusunda çok hevesli ve güncel kalan biriydim. Güray da bu konuda oldukça zevk sahibi ve ilgili biri olunca, evlenirken evi dekore etmek inanılmaz zevkli ve keyifli bir süreç olmuştu bizim için.  Evim dergisinin 2011 Temmuz sayısında evimiz yayınlanmıştı; şükür evimizin eve benzer hallerinin fotoğrafları elimizde var :)

Aren'den sonra tüm ilgimi kaybettim; çünkü evimiz evden çok bir park bir anaokulu havasında. Aren için herşey oyuncak, herşey oyun. Hani bir çanak alıp masanın üzerine koyayım desen emin ol koyduktan 5 dk sonra kendini yerde bulacak, zavallının üzerine çıkılacak ben diyeyim kayık sen de tekerlek olarak kullanılacak. 

İşte bu sebeble, içimde de kalmasın diye elimi ayağımı dekorasyondan çektim. Şimdi yavaş yavaş tekrardan ilgilenmeye başlıyorum; eve uygulayabileceklerim için sanırım biraz daha beklemem gerekiyor, yavaştan yavaştan yapabileceklerim de var. 

Doğanın evin içine girmesini çok seviyorum; taş biriktiririm mesela, gittiğimiz her ülkeden taş toplarım mutlaka. Sonra ağaç dallarına ve alternatif kullanımlarına bayılırım. Bahçemizde bir çok kesilmiş, kopmuş dal var hepsine göz diktim; bakın ağaç dalları nasıl değerlendirilebiliyor. 

Tree branch hanging jewellery display.
Basit bir ağaç dalı, kolyeleri takmak için kullanılmış, bence çok hoş duruyor.
Tree Branch shelves :)
Mesela bu fikre de bayıldım; doğal kütüpjane; hem okuduğumuz kitapların sayfalarının nereden geldiğini hatırlamamıza da vesile olur. 
Basit olduğu kadar hoş bence...
bubbleroom4
Bu da bebek odası için olan versiyonu, evimin genel dekorasyonuna uygun olsaydı hiç düşünmeden yapardım. 
Fotoğraf sergilemek için harika bir fikir bana kalırsa ki mutlaka evimiz için değerlendirmeyi düşündüğüm şeylerden biri. 
Mutfakta böyle bir raf varsa hiç düşünmeden uygulanabilir bence


Kapı girişi için harika bir fikir, fazla kalın şeyleri taşıyamayacağı kesin ama yine de üzerindekileri koymak için süper, dallar boyanabilir bile. 



Evdeki en güzel dekor çocuk aslında, nereye koysan yakışıyor, ister al tezgahın üzerine koy, istersen yere istersen de yatağa, duvara yapıştırsan orada bile güzel durur aslında :)

6 yorum:

GeCe dedi ki...

ben de çok meraklıydım :) ilerde inşallah yeniden dekore edebilirim hatta biz taşınmaya alıştıkça eşime diyordum ki sıkıldım yeni bir ev dekore edelim :)

sizin evin dergi resimlerini çok merak ettim ama bak şimdi :)

OĞUZ ÇAKIR dedi ki...

Ay nekadar güzel:)
Çok içimden gelerek söylüyorum ki teşekkür ederim beni bu fikirle buluşturduğun için.

derya kurt dedi ki...

bende dergi resimlerini pek merak ettim :)

Tuten dedi ki...

İstanbula geldiğinde seni bize kahveye bekliyorum, kahvenin eşliğinde dergiye bakarsın yanlız Dila'sız kabul etmem ;)

Tuten dedi ki...

Rica ederim çok sevindim beğenmene, denersen foto paylaş lütfen

Tuten dedi ki...

Seni bize hem dergiyi hem evi görmeye beklerim ;)