23.01.2013

Uçuçu Yağlar ve Faydaları I



Yeni bir blog takip etmeye başladım, uçuçu yağlar ve her alandaki faydalarından, kullanım önerilerinden bahsediyor. Sizlerle paylaşmaya karar verdim, blog İngilizce aşağıda, o blogtan benim beğendiğim, faydalı olduğunu düşündüğüm bölümleri bulabilirsiniz. Ara ara yazıyor olacağım dolayısıyla buna bir yazı dizisi de diyebiliriz. 
Çarşamba günlerini bu ve benzer konulara mı ayırsam acaba? Aman boşver, hiç de ilgimizi çekmiyor diyorsanız söyleyin de boşuna yazmayayım hoş en çok yazdıklarımı açıp okuyan ve hee öylemiymiş diyen blogger benimdir. Size yazıyorum sen anla Tüten aslında bu blogun tüm yazıları. 



Öğrendiğime göre, uçuçu yağları gözünüze veya kulağınızın içine dökmediğiniz sürece yanlış kullanım diye birşey söz konusu değilmiş. (Bence bir diğer çok önemli nokta da alerjiniz olup olmadığı, hoş alerji içinde uçuçu yağlardan bir karışımı önermişler. Tabii bir de deli olmamak gerekiyor; mesela hepsini içmek gibi. İnsanlar yazarken çok iyi niyetli olup bunu deli mi okur akıllı mı bilemiyor çoğu zaman)

Uçuçu yağların hemen hepsinin faydalı olduğu hatta tedavi ettiği bir alan var. Ne kadar ve 
ne sıklıkta kullanmalı, işte önemli noktalardan biri de bu.  Doğru dozu bulmak kişinin ihtiyacına ve yapısına göre değişiyormuş; önerilen küçük bir miktarın cilde uygulanması ve vücudunun reaksiyonunu izlemek. 


  • Yetişkinler ~ Özellikle ayağınızın altına 2-3 damla uygulayıp, etkisine bakıp 15 dk sonra ihtiyaca göre tekrardan uygulayabilirsiniz. 
  • Kronik veya inatçı virütik enfeksiyonlar için,  3-4 gün boyunca her 2 saatte bir virusten kurtulana kadar uygulama yapmak gerekiyormuş.  

Bu uçucu yağları kullanırken vücudunuzdaki su oranını yüksek tutmak oldukça önemli. Yani çok iyi bilindiği üzere, bol bol su içmek gerekiyor. Suyun içersine koyulan 3-4 damla limon yağı toksinlerin vucüttan atılmasına yardımcı oluyormuş. Aslında bu bir nevi çok moda olan ılık suyun içine limon sıkmak gibi birşey. Aklıma geldi ne demişler hayat sana limon veriyorsa limonata yap. Gülüyorsunuz biliyorum, komik ama itiraf edin :)

Temel Kural:  En iyi yararı az az sıklıkla uygulamakla alabilirsiniz. 


Önemli Not:  Çocuklar için kullanırken, kullanacağınız dozu mutlaka yarıya indirmeli ve zeytinyağı, benzer yağlarla seyreltmelisiniz. Çocuklar için en iyi uygulama ayaklarının altına yapılan.

Bu uçuçu yağların gerçeği bulmak çok kolay değili dolayısıyla güvenilir ve belgeli olanlarını kullanmak oldukça önemli. 





Şifa, Detox,Diş Beyazlatma 

"Oil Pulling" dedikleri bir yöntem var. Ağızı yağla çalkalmak diyebiliriz. Bu yolla ağzın içindeki toksin ve bakteriler yok oluyor. Bu uygulamanın tedavi edici ve hayatı uzatmaya yaradığını ispat eden çalışmalar varmış. 20 dakika boyunca ağzınızı hakiki zeytinyağıi hindistancevizi yağı ve benzerleriyle çalkalıyorsunuz. Asla ama asla yutmuyorsunuz; çünkü bu yağlar ağızınızın içindeki bakterileri topluyor ee hepsini geri yutmak istemezsiniz değil mi?  

Bu konuyla ilgili yazılmış bir kitap bile varmış; bakınız yanda. Ayuverdik tedavi yöntemi olarak da kullanıyormuş bu uygulama. Modern tıpta ağız sağlıının diyabet, kardiyovasküler sistem ve erken doğum hikayeleriyle ilişkili olabileceğini söylüyor. Boşuna ağız sağlığı önemli deyip durmuyorlar. Kısacası ağız sağlığının genel sağlık üzerinde etkisi oldukça kuvvetli


Bu uygulamanın diğer faydaları: Ağrıyı azaltma,sinusleri açma,egzama gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelme ve elbette dişlerin daha güçlü ve beyaz olmasına vesile. 

Peki iyi güzel konuştun da konuştun da sadete gel nasıl yapacağız bunu diyebilirsiniz. Şöyle yapılıyormuş; öncelikle bu uygulamayı sabah ilk iş yapacakmışız. Aslında böyle düşünürsek iştah kapamaya da yarar bence. Ve pardon ama kimin sabah 20 dk extra vakti oluyor ki arkadaşım :)

Has, halis zeytinyağı ile bunu yapabilirmişsiniz. Bu yazıları yazan blogun yazarı sanırım tam anlamıyla Hindistancevizi yağı severi çünkü zırt pırt ondan bahsediyor. Yine Hindistancevizi yağı ile bu uygulama yapılabilirmiş. 

Bir diğer çok işe yarayan uygulama ise; 2 damla Kekik yağıi 2 damla Karanfil Yağı ve 2 yemek kaşığı Hindistancevizi yğını karıştırıp 20 dakika boyunca ağzınızı çalkalıyorsunuz. 

Uygulamayı yaparken ağzınınzdaki yayın ağzınızın her noktasına dokunmasına izin vermeniz gerekiyor, misal damağınıza, misal yanaklarınıza. İşleni doğru yaparsanız yağ ağzınızda beyaz hale geliyormuş. 


Kronik Başağrısı

Ahh ahh çeken bilir, çok feci bir şeydir geçmeyen başağrısı. Ay dalga geçer gibi tarif vermiş işte bu kadar basit demiş. Düzenli kullanımın mucize etkisi yaptığını da eklemiş. Dilerim kimse başağrısından çekmez ama olur da çekerse; 

Limon, Lavanta ve Nane yağının her birinden 3'er damla karıştırıyorsunuz ve ayağınızın altında günde 2 kez sürüyorsunuz sabah ve akşam olmak üzere. Sonucu da bana bildiriyorsunuz ;) 

Bir sonraki yazıda neler var bekleyelim görelim :) Sağlıklı günlerimiz olsun. 

2 yorum:

dostanne dedi ki...

Ben bu konularla ilgilenen biri olarak bu yazı için tesekkür ediyorum ve devamını istiyorum:)

Tuten dedi ki...

Teşekkürler canım; bak buün yenisini yazdım ve devam edeceğim