22.01.2013

Şıp Şak Nutella Browni





Bugün 2 yazıya başladım. Biri dün yazdığım yazının devamıydı diğeri de uzun zamandır yazmayı planladığım bir yazıydı. İkisi de içime sinmedi bazen kafamın tasını bir attırıyolar isyennnn moduna geçiveriyorum. İçime sinmeyen yazıları da sizinle paylaşmıyorum, doğal olarak. 

Rejimde olmasam bugün bana en iyi gelecek şey kendimi çikolata ve bilimum abur cubura boğmak olurdu. Lakin rejimi 2. gününden bozarsam kendime feci bozulurum. Bugün üzerime özellikle dar birşey giydim ve beni sıkan bir pantalon hatırlayayım diye aynaya baktıkça yandan çıkan simitleri önden gözüken göbeği göreyim de kendime geleyim diye. 

Neyse, yapıp yiyemeyeceğim ama görüntüsü bile güzel. Siz yapıp benim yerime de yiyin. Kendimi kendimle regüle etmeyi öğrenmem lazım :) yoksa çocuğuma nasıl öğreteceğim değil mi? Rejim biter bitmez yapıp afiyetle yerim

Ama bakın bu size bir komploda olabilir. Ben her gece Allah'ım ben zayıflayamıyorsam arkadaşlarımı, etrafımdakileri şişmanlat diye de dua ediyor olabilirim, ona göre :) Ayrıca ben şişman değilim, siz çok zayıfsınız tamam mıııııı :)

Malzemeler

1 küçük kase Nutella
10 tatlı kaşığı un
2 yumurta

Hepsini bir güzel karıştırın. Cupcake kağıtlarına yerleştirin verin fırına. Valla tarifte şu kadar zaman şu sıcaklıkta dememiş ama klasiktir işte. Önceden ısıltılmış 180 derece fırında 15-20dk :) Bunu kaile almayın, herhalde ilk kez kek yapmıyorsunuzdur fırınızı da en iyi siz bilirsiniz, kaç derecede kaç dakikada pişirdiğini mesela benim fırınımın çok acelesi var hemencecik yapıveriyor şayet bir tarifteki dakikaya ayarlarsam genelde o yemek veya kek yenilemez duruma geliyor. 


Ben bu browninin üzerine 1 top dondurma koyardım siz canınız ne istiyorsa onu koyun. Ohhh afiyet olsun, yiyin gari :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, dün akşam olur olmaz bi saatte kek isteyen kızım için yaptım ve süper ötesi bişey oldu,kulağını çınlattım,bu güzel tarif için çok çok teşekkürler.(Ayrıca yahu o kadar yazı yazıyorum yorum yapa yapa bu yazı mı kaldı deme, hep okurum ama bunu kimse bilmez,yazan bile.o yüzden sen yazmaya ben sessizce okumaya devam:) )sevgiyle kal.şehla.

Tuten dedi ki...

Elinize sağlık afiyet olsun. Ben de deneyeceğim.