7.08.2014

Bu Ay İzle- Film Önerisi


Benim çok sevdiğim bir çocuklu arkadaş grubum var: Öznur (@laedri), Gamze (@gamzecihan81), Merve (@balyanaginhikayesi, balyanaginhikayesi.com) ve ben.....

Öznur, tam bir film kurdu; çocuk erken uyumuşsa hoopp sor whatsuptan Öznur ne seyredelim önersene diye. Gamze tam bir kitap kurdu; ebeveynlik üzerine okumadığı kitap yok gibi, sanırsın ki psikoloji doktorası yapıyor öyle çok okur; akademik yayınlara bir ulaşsa ah bir ulaşsa onları da okuyacak :) Kafana bir konu takıldı mesela; hemen sor Gamze'ye, ya kitap önerir ya da hemen gerekli kitabın gerekli sayfalarını sana foto çekip gönderir.

Merve ve ben de blogger'ız, yazıyoruz işte :) Merve ilahi konularda, çocukla oyun konusunda, kendin yap işlerinde (DIY) ve mutfakta çok iyidir. Gün içinde bol bol Merve dolmanın içine ne koyuyorduk, kız kısır tarifini versene, o magnolia nasıldı be Merve bir yap da yiyelim diye kendisini taciz ederiz. Tabii bir de Merve allahşkına dua et deriz, aklımıza takılan konuları sorarız. İnsanın böyle arkadaşları olması çok güzel. 

İki kurt Gamze ve Öznur ise yazmıyor, aslında Gamze Uykusuz Annelerde yazıyor ama blogu yok; ben de dedim ki bu iki cevherin önerilerini kendi blogumda yazayım; bu ay ne izlesek bu ay ne okusak diye. Böyle yazıları pek sürdürebildiğim görülmedi ama gittiği yere kadar işte; oscara aday değiliz şurada birbirimize tavsiye ediyoruz o kadar öyle değil mi? 

Gelelim Öznur'un bu ay bizim gruba, oradan da sizlere ulaşan film önersine; 


Öz'cum ne seyredelim bu ay ne önerirsin canımcığım? 

Tütücüğüm  tam bir aile  filmi olan The Odd Life of Timothy Green'ı öneririm.


Ne anlatıyor bu film kısaca özetler misin, sonunu söylemek yok ama tamam mı? :)

Küçük bir kasabada yaşayan ve ebeveyn olmak için yanıp tutuşan bir ailenin tam da umutsuzluğa kapıldıkları fırtınalı bir gecede evlerinde karşılarına çıkan Timothy isimli bir çocuk ile birlikte değişen hayatları, kimi zaman gerçekleştirdikleri hayalleri ve bazı zamanlar onlara eşlik eden hayal kırıklıkları.


Bu filmi kocamı mı yanıma alıp seyredeyim, sevgilimle seyretsem, çocuk yapalım der mi mesela :) veya kız kıza buluşunca mı izlecek Öznur ?

Eşinizle,annenizle,babanızla,ebeveynliği tatmak isteyen herkesle izleyebilirsiniz. 

Belki evlat edinmek isteyen birileriyle de seyredebiliriz öyle değil mi? 

Belki biyolojik olarak çocuk sahibi olamayan ama bir çocuğu evlat edinmek isteyen çiftlerimiz için de hayatlarının bir fragmanı olabilir bu film. 


Ağlar mıyım? Güler miyim? Derinlemesine düşünür müyüm? 

Ağlarsınız da, gülersiniz de..Bununla birlikte kendi ebeveynliğinizi de sorgulayacağınıza şüphem yok.

Ne zaman seyredelim? 

Benim için tam bir pazar filmi diyeceğim ama çocuk sahibi olduktan sonra pazar günleri sessiz,sakin bir şekilde film izlenecek gün olmaktan çıkıyor :) Onun yerine çocuğunuzu uyuttuktan sonra,eşinizle birlikte loş ışıktaki izleyebilirsiniz.

 Hımm loş ışık biraz mum belki yeni bir bebek ne dersin?  Belki de yepyeni radikal kararlar....

 :)  Neden olmasın derim Tütücüğüm. 


Bir film eleştirmeni olsaydın ve bu yazıyı diyelim ki gazeteye verecek olsaydın nasıl bitirirdin Öznurum? 

Sizi heyecandan heyecana sürükleyecek bir film değil belki; ama izlerken hüzün ve huzurun size çokça eşlik edeceğini söyleyebilirim... İyi seyirler.... 

Hiç yorum yok: