23.02.2011

Nasıl Açıklamalı :)


Bu sabah blogun birinde okuyunca aklıma geldi. Blogdaki kişi eşine hamile olduğunu nasıl açıkladığını ama aslında nasıl açıklamak istediğini yazmış.


Ben de daha evlenmeden, hamile kaldığımda bunu Güray'a nasıl söylerimin milyon çeşit versiyonunu kafamda oluşturmuştum. Hepsi de birbirinden romantik birbiriden heyecanlı şeylerdi. Mesela bir tanesini çok net hatırlıyorum. İşte hamile olduğumu öğreneceğim evde yapılan testler sayesinde sonra akşam evde romantik bir yemek hazırlayacağım masayada 3 tabak koyacağım biri küçük tabak olacak. Akşam yemeğe oturduğumuzda Güray hayırdır kim geliyor diyecek elini alıp karnıma koyacağım biz artık 3 kişiyiz diyeceğim :) Ay yazarken bile gülüyorum şuan. İşte bu ve bunun benzeri bir çok fikir vardı aklıma.


Lakin gerçek hayatta böyle olmuyor. Yapanları duydum. Kocasından 1 ay boyunca saklayıp evde film seyredecekmiş gibi bebeğin CD'sini koyanlar falan. Valla ben kocamdan 1 ay gizlediğimi düşünemiyorum. Hoş bu durumun 1 ay boyunca farkına varmayan adamı da anlayamıyorum ya neyse.


Bir kere işin aslında bebek istiyorsanız bir takım günleri takip etmeye başlıyorsunuz kocanızda sizinle beraber takip ediyor. Bir anlamda gündem konusu da oluyor dolayısıyla test mi yapacaksınız başaınız mı döndü en önemlisi regly'iniz mi gecikti zaten kocanız biliyor. Dolayısıyla süpriz yapacağınız bir ortam oluşmuyor.


Diyelim hiç eşinizle gündeminizde böyle birşey yok. Siz hamile olduğunuzu hissettiniz ve test yaptınız bu durumda da eşinizden süpriz uğruna gizleyebilir misiniz bilemiyorum. Şahsen ben hayatta gizleyemem dakikasında ararım toplantıdaki adamı toplantıdan bile çıkartırım :)


Ve bir de inanın erkekler için hiç farketmiyor zaten baba olacaklarını öğrendikleri anda büyük bir şok yaşıyorlar ve nasıl söylerseniz söyleyin hatta birlikte öğrenin onlar için büyük bir süpriz oluyor.

6 yorum:

Güray dedi ki...

bu bir açıklama mı ? :p

Tuten dedi ki...

hahaha :) Evet canım açıklama akşam film izleyelim mi :):):) Senden gizlediğim birşey yok canım ne biliyorsan o ;)

Adsız dedi ki...

çok şekersin ya :) annem de senin gibi babamı pat die aramış zavallı adamcağız da konuyu tam anlmamış herhalde ki iyi ok akşam bişi lazım mı die sormuş! :D sonrası da kafaya dank etme o zamanlar yaşadıkları çanakkale gibi küçük bi şehirde bu haberi şehrin çingeneleriyle dahi içerek sazlı sözlü kutlama ve doğum vee sevinçten arkadaşlarıyla körkütük sarhoş bi halde askeri hastaney kızını görmeye gelen bi baba ile kızının çirkin ve kahverengi makyajın çok yakışacağı biri olarak gören bi anne! :D

Tuten dedi ki...

:)teşekkürler annenleri hikayesi de değişikmiş :)

Nur dedi ki...

yaa düzenli ilişkisi olan karı kocalarda kadın nasıl saklayabiliyor acabaa..

Tuten dedi ki...

İşte ben de onu bilemedim hiç Nur'cum yani ben saklayamam saklamaya çalışsam zaten güray şıp anlar :) Kaldı ki neden saklıyım ki