8.02.2011

Gece


Kısa bir süre sonra tekrardan hala olacağım. Bundan tam 6 sene önce Günçe Duru ile ilk kez tattım hala duygusunu ve tadından yenmediğine karar verdim. Onu düşündüğümde göğsümün tam ortası sızlıyor ona sarıldığımda içime sokasım geliyor. Uyurken nefesini dinlemek.. bunlar gerçekten eşşiz ve özel şeyler. İnsan yiğenini bunca sevince çocuğunu kimbilir nasıl sever diye düşünüyorum.


Hal böyle olunca ikinci bir kez hala olacağımı bazen unutuyorum. Ne zaman Zerrin'i görüyorum o zaman hatırlıyorum tekrardan hala olacağımı. Henüz yeni bebek ile aramda hiçbir bağ yok. Açıkcası bazen düşünüyorum Günçe'yi sevdiğim kadar sevebilir miyim diye. Üstelik bu sefer ki bebiş erkek. Bakalım görünce, kokusunu içime çekince göz göze gelince eminim onunla da aramızda bir bağ kurulacak ama şunu biliyorum ki Günçe'nin yeri hep bir başka olacak gönlümde. Sahi şu insanoğlunun özellikle de kadınların gönlü ne geniş oluyor ne çok sevgiyi birbirine çarpttırmadan gönüllerinde yaşatıyor kadınlar.


Ve bilin bakalım Günçe Duru kardeşi için hangi ismi istiyor. Gece. duyduğumuzda hepimiz şaşırmıştık ses benzerliği var diye istiyor sanmıştık. Ama Günçe çok ısrarlı çıktı illa da ismi Gece olsun diye. Hatta ben dedim ki; Günçe bak adı Gece olursa bu çocuğun gündüzü nerde derler ablası da sen olduğuna göre senin adında Gündüz oluverir. Yok inanmadı daha doğrusu yemedi diyelim.


Sonra birgün annem yani babaannesi soruyor: "Sen ne düşünerek Gece ismini istiyorsun kızım"

Günçe Duru: "Babaannecim gece oldu mu ailece bir arada oluruz. Gece demek ailenin bir arada olduğu zaman demek. Yemek yeriz, oyun oynarız ve uyuruz ailece"


Bu açıklamayı duyunca kalakaldık. Gece'ye böyle bir anlam yüklemek ve daha şimdiden kardeşini böyle sahiplenmek bence müthiş özel ve çok anlamlı birşey. Güray bu lafın üzerine Gece ismi koyulur diyor. Sanırım koymayacaklar ama bence kardeşi daima Günçe'nin gecesi olacak.


Kardeşlik bazen tıpkı yukardaki resim gibi ama yine de insanın kardeşi olması pek bir güzel.


Bu yazıyı yazarken yine canım anne karnından çıkmış tazecik bebek çekti. Olsa da yesek ;)


Tuten ben

Gece'nin halası


Merak edene not: Minnak gelmiyor herhalde. Keyfi bilir. Biz buradayız gelen gelir gelmeyenin canı saolsun.

8 yorum:

pofiş♥ dedi ki...

seni çok iyi anlıyorum..bende halayım kasım ayında 2.kez hala oldum pelin aramıza gelmeden nurperi'nin sevgisine hiç bir şey erişmez sanıyordum...ama gördüğüm dakika kucağıma aldığım dakika göz yaşlarıma engel olamadım sevgisiyle birlikte geliyor ikisinin sevgiside çok yüce kimse kimseyi gecemz...halalık böyleyse annelik allah bilir nasıldır die bende çok soruyorum kendime...
o bana hala dediğinde içim titriyor...
ahh ahh lafını yapınca bile özlüyorum:)

inşallah kendi bebeğini de alırsın kucağına bir an evvel...dileklerin duaların kabul olur carcabuk:)

Tuten dedi ki...

Teşekkürler canım. Yeni bebişini hayırlı olsun allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin işallah

Amin canım işallah hepimizin duaları kabul olsun. Sana da tekrardan düğün hazırlıklarında kolay gelsin.

Sémy dedi ki...

E ben çok beğendim ki "Gece" ismini :))
Benim yerime öp bal yanaklarından akıllı bıdığın :)

Tuten dedi ki...

Öperim öpmem miii :) teşekkürler

BALLI LOKMAM dedi ki...

ben teyzeyim ama eminim hala olmakda onun gibi bişeydir, bebişe sağlıklı uzun ömürler diliyorum:)))

Tuten dedi ki...

Ballı lokmam, çok teşekkür ederim Teyze olmakta çok özeldir anne yarısıdır derler ya.
Ayrıca kızın çok tatlı Allah ailece huzur&sağlık mutluluk versin

lunawar dedi ki...

merhabalar Tütencim.. ilk önce tebrikler:) ikinci olarak da benim hiç istemediğim çocuğum var ya hani.. hani birgün fikir değiştirirsem de çocuk yaparsam falan:) işte onun adı da Gece:)

Tuten dedi ki...

Teşekkürler Edacım. Aaa gerçekten mi yaa işallah bir gün istersin çünkü ben senin çok tatlı bir anne olacağına inanıyorum dahası sizin bebeğiniz tam bir aşk bebeği olur ee dünyaya da böylesi lazım ;)