9.10.2014

Neyyy Onun Annesi de mi Sen Olacaksın...

Çocukların ebeveynlerini her zaman şaşırtma potansiyeli var öyle değil mi? Mesela 18 yaşındaki bir çocuğun  gelip anne ben gay'im demesi gibi veya 13'ündeki çocuğun gelip bakınnn dövmeme demesi. 25 yaşındaki kızınızın okul çıkışı evlenmesi ve bunu tesadüfen öğrenmeniz gibi.

Bizimki 3. yaşında ama bizi konuşmalarıyla hayli şaşırtıyor mesela;

Aren'e olmamış bir olayı olabilecekmiş gibi anlatmak ve konuyu hikayeleştirmek her zaman işe yarayan bir şey; olayın olabilecek tarihinden çok öncesinde buna başlamak daima işe yarıyor; mesela kardeş konusunu sık sık konuşuruz, sanki kardeşi varmış gibi mizansenler düzenleriz ki Aren'de bunu yapıyor. Gün içinde kardeşim olsaydı şöyle olurdu gibi.....

Geçen akşam yatakta yine kardeş konusu konuşurlurken ki konuyu kendi açtı; onun annesi dedi. Ben de ee oğlum kardeşinin annesi ben olacağım dedim; Aren'den cevap: "Neeyyyy onun annesi de mi sen olacaksın"

Babasıyla yerde oynarlarken babası şaşırarak Neeyyy diyor ve Aren: Baba ne denmez efendim diyeceksin efendim 

Arkadaşı Emir bizdeyken birlikte meyve yiyecekler, Aren ağzındaki sakızı çıkarıp tabağa koyuyor, Emir'de sakızı almaya yeltenirken Aren: Emir ağzında ağıza sakız olmaz, bırak bakalım onu. 


Arabada giderken, dışarıdan pis bir koku gelir; Aren: Bence aramızdan biri pırt yaptı ve çok pis koktuğu için bunu söyleyemiyor :))))

Evde biraz sesler yükselir ki muhtemelen Aren'in bakalım bunların çıldırma sınırı nedir denemesi yaparken olur bu; sesimiz biraz yükselince Aren: Kendine gel, kendine gel dedim sana. 

Artık kasıtlı mı yoksa bilmeden mi oldu bilemeyeceğim ama beni cimciklediğinde veya etimi sıktığında ve ben canımın acısını ifade ettiğimde; Gel canım gel güzelim sarılarım, öpeyim de geçsin benim canım. 


Güray'la konuşuyoruz, temas yok bir şey yok, Aren birden birde: Sus bakalım, o benim canım karım, o benim aşkım. Senin değil o benim karıcığım o benim 

Aslında bunlar sadece aklıma gelenler öylesi şeyler söylüyor ki genelde yere yapışıyoruz gülmekten, yazmayınca da unutluyor. Sevgili Yeliz (gununcorbasi.blogspot.com) bu işi düzenli yapanlardan ve yazanlardan, ben de ondan esinlenerek not tutmaya başlamıştım bloga ama hep atlıyorum. 

Hiç yorum yok: