29.09.2014

Tüm Sorunların En Basit Çözümü

"When you are hugging a child, always be the last one to let go. You never know how long they need it." - a retired Disney Princess
Bir çocuğa sarılırken sarılmayı sonlandıran siz olmayın; çünkü buna ne kadar ihtiyacı olduğunu bilemezsiniz!

Oprah'ın programında 11 yaşındaki çocuğa soruyorlar; ailenizle ilgili en çok işe yarayan ve en çok canınızı acıtan şeyler nelerdir diye. Çocukta bir hata yaptığımda annemden ders dinlemek yerine sarılmasını ve beni avutmasını beklerim diyor. 

Çocuktan al haberi diye boşuna dememişler; çocukların gerçekten bizlerden ders dinlemeye hiç ihtiyaçları yok asıl ihtiyaçları anlaşılmak ve sevgi. Hayatın onlara verecekleri tüm dersleri göğüsleyebilmeleri için o göğüs kafeslerinin içi sevgi ile dolu olmalı; ancak böyle her şeyin üstesinden gelebilirler. 

Çocuklarınızla başa çıkmadığınızda sinirlendiğinizde öfkelendğinizde aslında sizinde sarılıp sarmalanmaya ihtiyacınız var demektir; sizinle göğüs kafesinizdeki sevgi aşağılara inmiş demektir; bir an durun ve gidip sarılın çocuğunuza o da size sarılacaktır; göğüs kafesiniz sevgiyle dolduğunda sorunun en büyük kısmı da çözülecektir. 



It takes 4 hugs a day for survival,  8 to live and  12 to grow.      Things that nobody knows  Alessandro D'aveniaBir günü kotarabilmek için 4, yaşayabilmek için 8 ve büyüyebilmek için 12 sarılmaya ihtiyacımız var; çocuğunuzun günlük yemek, bakım ihtiyacı kadar önemli olan şeylerden biri sarılmanız ve midesini doldurduğunuz gibi göğüs kafesini doldurmanız. 

Sevgilinizi eşinizi anneninizi babanızı görür görmez sarılın; tartışma başladığı anda gidip sarılın, egonuzu, haklılığınızı bir kenara bırakın. Bir de böyle deneyin, göreceksiniz ki işler bir anda değişecek. 

Özellikle çocuğunuz bırak beni derken istemiyorum derken daha sıkı sarılın!

Hiç yorum yok: