14.10.2014

Şifa El'imizde



Practicing Gyan mudra invokes a sense of grounding and calm. Try using this mudra while lying in bed and saying the word Om (aloud or silently) to induce a soothing sleep.


Vücudumuzun her bir parçası şifa dolu ve bize hizmet için var. Mesela insanlar bademcik mi hiçbir işe yaramıyor zaten veya apandisit mi aman alınsa da olur der ya aslında tırnağın bile bir şifa kaynağı; farkedemesek, hala çok gelişmiş tıp bazı şeyleri çözememişse de...


El ise en önemli şifa kaynaklarımızdan biri. Bir yerimiz ağrıdı mı hemen elimizi oraya götürür koyarız öyle değil mi? Elimizle tutarız o bölgeyi, yeri ve bu tüm dünyada aynıdır. Yani hangi ırktan, ülkeden olursa olsun bir insanın;örneğin, karnı ağrıyorsa, elini karnına götürür. Neden mi? Çünkü öyle kodlanıp gelmişiz, ruh bunu biliyor. Ellerimiz enerji kaynaklarıdır, o bölgeyi tutarak oraya enerji göndeririz aslında. 



Her bir parmağın bir çakra ve meridyenle bağlantısı vardır ve o enerjiyi yayar. Elleri ve parmakları belirli pozisyonlarda tutarak belirli organları, çakraları ve duygusal reaksiyonları etkilemek mümkündür. Mesela başparmak ile işaret parmağını bir araya getirerek bir kapalı devre oluşturmak enerjiyi bedene getirerek tazeleyici bir etki yaratır. Elektronikte buna yenileyici sistem adı verilerek sisteme gönderilen küçük miktarda enerji ile sistem güçlendirilir. 


Bedenin belli bölgelerinde, beyindeki belli bölgelerle ilişkili kanallar bulunmakta. Aynı zamanda, bedendeki her organ, salgı bezi ve diğer bölümlerinin, ayak, el ve kulaklardaki belli alanlarda ‘yansıması’ Akupunktur ve refleksoloji bu prensiple çalışan disiplinlere örnek gösterilebilir. 


Budizm ve Hinduizm'de bu el parmaklarıyla yapılan hareketlere Mudra deniliyor. Muhtemelen hepiniz şu aşağıdaki görüntüyü görmüşsünüzdür; meditasyon, yoga yapan herkes ellerini bu şekilde tutmaya önem gösterir. 





Ben ellerin neden böyle tutulduğunu bilmezdim, nefes eğitimleri sırasında öğrendim; bu hareket hem bronşların açılmasına ve tam kapasite ile nefes almaya vesile hem de enerjiyi bedende tutmaya yarıyor(muş)

Mudraları uygulamak omurgadaki enerji akımını güçlendirir ve bu gücün daha uyumlu ve daha büyük bir hayatiyetle tezahür etmesine yardım eder. 

Mudraları uygulamak için özel bir şey yapmanız meditasyon yoga ve benzerlerini de yapmanız gerekmiyor; istediğiniz zaman istediğiniz yerde yapaiblirisniz. 


Aşağıya temel Mudra fotoğrafları koyuyorum. Üzerinde İngilizce neye iyi geleceği de yazıyor. Çevirmemi isterseniz lütfen mailden müracaat ediniz :) 


Yaparsanız zararı olmaz, yararı olur, inanın bana. İnanmıyorsanız deneyin, hayır denemekten zarar gelir mi, gelmez. Vallahi bak bir kere dene hatrım için :) Çocuğuna, kocana öğret; daha sakin,daha cesur, daha anlayışlı, daha sağlıklı olmak istemez misin? İstersin. Mesela yumuşacık bir koca, sinirlenmiyor, peki diyor, mesela akşam odasında uyumaktan korkmayan bir çocuk veya enerjisi dengeli çocuk... Sırf kulağına hoş gelmesin hayatına da hoş gelsin hadi bakalım eller nereye :)




Not: Günde 4-5 kez 5 dk az olmamak üzere yapmalısınız. 


Mudras ~ meanings/use ...



Hiç yorum yok: