27.07.2011

Meraklı Bekleyiş




Oğlumla tanışmama çok az kaldı. Aslında tanışıyoruz da yüzyüze gelmemize diyelim. Meraklı bir bekleyiş içersindeyim. Merak ettiklerimin sonucunu da yazmayı istiyorum ileride





  • İlk gördüğümde ne hissedeceğim?




  • İlk dokunuş, ilk sarılış nasıl olacak?




  • İlk emzirmede neler hissedeceğim?




  • İlk günlerdeki halimiz nasıl olacak?



İşte bu sorular gün boyu zihnimde. İçimde gün boyu tekmeleyen anne ben burdayım diyen bir velet zihnimde biz de burdayız diyen sorular. Tüm bunları zihnimde resmetmeye çalışıyorum ve resimlerim hep çok güzel. O ilk gördüğüm an ağlarım gibime geliyor. İnanamam gibi. Ve o ilk gördüğüm anı hep normal doğum sonrası olarak hayal ediyorum. Oğlumun bakışları bile zihnimde. Sonra üçümüz aile oluşumuzun ilk karesi unutulmaz bir an olarak şimdiden zihnimde


O ilk dokunuşla hayatımın bundan sonra asla eskisi gibi olmayacağını daha farklı daha zor ama daha da güzel olacağını hissederim gibime geliyor.



İlk emziriş ise kesinlikle zihnimde acıyla da bağdaşıyor sanırım emzirmenin kutsallığı ilk günlerde anlaşılamıyor. Anlaşılması da zor ama yine de o miniciğin mememdeki halinin de eşsiz olacağını düşünüyorum.


İlk günlerdeki halimize gelince; aşure gibi olacağını düşünüyorum. Herşey bir arada, nasıl olacak ki diyeceğiz sık sık nasıl olacakta bunca şey bir arada ama tadı güzel. O tadın güzelliğini alabilmek için soğumasını bekleyeceğiz o ilk günlerin belki de ama bir yandan da bir an öncede koca bir kaşığı daldırmak isteceğiz çünkü evimizi içimizi kaplayacak o koku o muhteşem bebek kokusu içinde bizden birşeyler olan ama bir o kadar da kendine has koku bizi bizden alacak...

Ben unutursam lohusalıkla siz hatırlatın olur mu? Bakalım doğumdan sonra bu sorulara neler yazacağım belki de noktasına virgülüne dokunmadan aynen bu yazıyı tekrardan yayınlarım. Aynen böyle hissediyorum a dostlar diye ;)

4 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Sağlıkla gelsin bebecik ve sağlıkla kucaklasın annesi inşaallah:)

Tuten dedi ki...

Teşekkürler Deli Anne, amin işallah en başta dua ettiğim şey bebeğim sağlıklı olsun daima hepimizin ki işallah

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Ne zorluk yaşarsan yaşa ne kadar ağlarsa ağlasın sen ne kadar uykusuz kalsan bile o eve yayılmış bebek kokusu ve uyurken onun yüzündeki o melek ifade herşeyi unutturacak ve şükredeceksin :)

Bu arada daha önce sormuştum ama sanırım aklından gitti gene sormak istedim :) sizin evle ilgili dergi bu ay mı çıkacaktı ?

Tuten dedi ki...

Elçincim çok teşekkür ederim, amin işallah dediğin gibi olur.
Bu arada kusura bakma evet atlamışım ve evet Ağustos sayısında çıktı ;)
Sevgiler