17.02.2011

Diziler ve Erkekler


N'olucak şu dizilerin halleri. Gerçekleri hiç yansıtmayışları. Hayır bir de dizileri yazanların çoğu kadınlar.


Dün Muhteşem Süleyman'da kadın doğum yapıyor bir de düşünün kaç yıl önce ve normal doğum. Kadın doğum yaptığı gibi ceylan gibi sekiyor. Kilo kalmıyor maşallah hemen de emzirmeye alıştı. Ha neredeyse kocanın koynuna halvete girecek.


Bu dizileri izleyen erkeklerimiz de sanıyor ki gerçek hayatta da bu böyle yani böyle olmalı. Baksan koskoca Sultan Süleymanın hasekisi doğum yaptığı gibi ayakta hatta adamın koynunda.


Başka bir diziye bakarsın kadın doğum yapar saçlar fönlü suratta makyaj tırnaklar ojeli. Uykusuzluktan eser yok. Hep gülen bir surat lohusalık ışık hızıyla geçmiş.


Ee be senaryoyu yazan kadın kişisi yahu sen bunların böyle olmadığını bilmez misin? Bu dizileri erkeklerin de izleyeceğini sonra karısına bak ama nasıl da doğum yapıp zayıf kaldı diyeceğini bilmez misin? Sonra evdeki kocanın da doğumdan sonra senden aynı performansı bekleyebileceğini düşünmez misin? Dahası senin başından hiç geçmedi mi bu olaylar!


Vallahi de billahi de erkeklere dizi izlemek yasaklanmalı :):):)

7 yorum:

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Haha Tüten ben dizi izlemediğim için bunları görmüyorum ama iyi ki görmüyorum çünkü hayal dünyasını gösteriyorlarmış, acaip sinir olurmuşum seyretseydim :)
Bir kadın normal vücut ölçülerine ancak doğumdan 1 sene sonra gelebiliyor (dikkat normal bir insan hakkında konuşuyorum Heidi Klum yada Adriana Lima değil :)) Ayrıca doğumdan sonra hiçbir şekilde eski vücut ölcülerin geri gelmiyor ya popon büyümüş oluyor yada belin kalınlaşıyor ve bunlar bir daha değişmiyor...
Ayrıca sütü az yada hiç gelmiyorsa bu süre daha da uzayabiliyor.
Ilk aylarda saat başı ya da 2 saatte bir emzirmeyi düşünürsek ve her emzirme yarım saat sürüyorsa ne zaman uyku uyuluyor bunu hesaplayan var mı acaba?
Hamilelik hatta cocuk doğurma olayı dışarda o kadar loy loy o kadar kolay gösteriliyor ki doğum yapıp bunlarla karşılaşan kadınların lohuslık depresyonuna girmemeleri düşünülemez bile...
Ayrıca kendi hayatını bırakıp cocugun hayatını yaşayan kadınları gördükce daha da sinirleniyorum. Kardeşim sen cocugun yokken bir şahsiyet, birey değil miydin? Ne oldu da birden cocugunun hayatını yaşar oldun ve bundan nasıl mutlu oluyorsun? Bir dışrı çıkmak bir fön çektirmek bile artık lükse giriyorken bebeğin olduğu zaman kendine bakımı bırakıyorsan nasıl mutlu olabiliyorsun?
Ayyy çok dolmuşum bu konuda daha o kadar çok yazasım var ki ama uzatmayayım.
Erkeklere önerim yeni doğum yapmış bir anne ile konuşmak ve hayatın gerçeklerini görmek ve eşlerinden böyle hayal durumları istememek ve onları anlayışla karşılamak....
Aminnnnnn

Tuten dedi ki...

Ağzına sağlık Sılacığımmm :) Ve evde dizi izlenilmediği için çok şanslısınız :)

Güray dedi ki...

lütfen mutfakta gizlice atıştıran hatun kişileri içinde yorum yaparmısınız bayanlar : )

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Ayyyy Gürayyyy :)
Koptum burada gülmekten :)
Valla ben hiiiiiiccccc üstüme alınmayacağım ben şu anda feci sıkı rejimdeyim.
Eh Tüten de her seferinde sana yakalandığı için gizlice atıştıran sayılmıyor :)
Ayrıca bizi gizlice atıştırma dürtüsüne siz sokuyorsunuz "yine mi birşeyler yiyorsun??????" dedikten sonra insan nasıl karşında birşeyler yiyebilir?? :)
Bu mini mesaj da kocama gitsin ehehhehe
Sevgiler

Tuten dedi ki...

Sılacığıma katılıyorum :) İkinizi de seviyorum hihihihi :)

lunawar dedi ki...

ne desem boş:)
en iyisi ne o dizileri izlemek ne de izlettirmek..
ben zaten bütün hatun kişilerin kapıptan çıkma aynı kiloya sahip olmalarına gıcık oluyorum, bir de tabii giyim kuşam var.. sefalet içerisinde ama giyim o biçim, manikür tam, eller pamuk gibi:)
off:) çok fesatım çok:)

Tuten dedi ki...

yok bence çok haklısın edacım :)