5.11.2013

Saldırgan İnsanlarla Başa Çıkma Yolları


Çoğu zaman gün içinde bizi yiyip bitiren, sinirlerimizi bozan ve strese sebebiyet veren durumlar olur, bunlardan biri de rahatsız edici insanlardır. 

Bu insanların hayatta beslendiği şey; kavgadır, her olaydan mutlaka sorun çıkarırlar ve genelde kabadırlar. 

Böyle insanlar herkesi bir şekilde rahatsız eder ama böylesi durumlarda sinirlenmek ve strese girmek yerine başa çıkmayı öğrenmeli insan ki hayatını yaşanılabilir kılsın. 

Benzer durumlar yaşayan ben eskiden sinir küpüne döner, günümü berbat eder ve stresi en yüksek noktada yaşardım; zaman içinde bunu aştım, şimdi sinirlerim bozulmadığı gibi stres seviyem hiç yükselmiyor, çünkü başetme yollarını öğrendim ve uygulamaya başladım. Tartışmanın noktasından sonra benim için konu kapanmış oluyor, tartışırken de sinirli bir hal içinde olmuyorum, sakinliğimi koruyabiliyorum; nasıl mı, aşağıdakileri uygulayarak. 


Büyük Resme Bakarak; tartıştığım konu her ne olursa olsun bunun hayatımın meselesi olmadığını kendime hatırlatıyorum. 2 yaşında bir çocuğunuz var ise kendinizi onunla kıyaslayabilir ve çocuk olmadığınızı kendinize hatırlatabilirsiniz. biliyorsunuz çocuklar için herşey hayat memat meselesi; bir şey mi istiyor o an olmalı, olmadı mı dünyaları yıkabilirler. O an o şeyi istedikleri için kendilerini kaybedebilirler. Kendinize bunu hatırlatmakta büyük fayda var; tartıştığınız konu her ne ise hayatınızın meselesi değil, dolayısıyla enerjinizi ve kendinizi hayatınızın meselesi olabilecek şeyler için saklayın. 

Akışına Bırakmak; Karşınızdaki insanın kim ve ne olduğunu biliyorsanız, şaşırmazsınız zaten. Böylesi durumlarda kendini düşünmek en iyisi, sinirlenirseniz bunun zararı size, o yüzden sıklıkla kendinize tartıştığınız insanın kim olduğunu hatırlatın; aslında derdi sizinle değil tam anlamıyla kendiyle. Bunu bilmek size iyi gelecektir; derdi kendiyle olan insanın, en sık gösterdiği davranış biçimi saldırganlıktır çünkü. 













Zihninizden Bir Öpücük Atın Ona; Zor biliyorum ama saldırgan insanların mutlaka kişisel bir sorunları vardır, çoğunlukla da mutsuzluk sendromu yaşıyorlardır; hayatlarıda öfkeli oldukları birileri veya birşey vardır veya korktukları, doğal olarak bu da tüm hareketlerine yansıyordur. Aslında deli gibi sevgiye, sıcaklığa ihtiyaçları vardır; bunu da hayatlarında karşılayamadıkları için saldırgan davranırlar. Böyle insanların 2 yaşında çocuktan arkı yoktur aslında; çünkü çocukların da ne zaman sevgiye ihtiyacı olsa ve bunu dile getiremese saldırganlaşırlar. İşte böyle zamanlarda ona zihninizden bir öpücük atıverin, sarılıverin; bu sizi öfkeden sinirlenmekten dahası kendinize zarar vermekten alıkoyacaktır. 

Ve mutlaka hatırlayın; bu insanların aslında sizinle hiçbir dertleri yok; tüm dertleri kendileriyle ama bunu görmek yerine tüm dünyaya savaş açmış durumdalar. Kişisel algılamayın, üzerinize alınmayın; kendi inandığınızı savunup hayatınıza kaldığı yerden devam eden, hatırlayın hayat memat meselesi değil ;)





Hiç yorum yok: