12.09.2010

Son 4 ve Evim


Şu an bu satırları evimin koltuğunda oturmuş yazıyorum. Evimiz bitti ve öylesi güzel oldu ki maşallah diyorum yani bizim içimize çok sindi.

Ama evlilik aşamasından geçmiş tüm arkadaşlarıma sesleniyorum neden beni uyarmadınız heee neden söylemediniz şu son günlerin berbat geçtiğini, insanın feci derece yıprandığını... Başkalarını bilmiyorum ama ben feci derecede yıprandım bu satırları yazarken gözlerim dolu dolu. Son günlerde neredeyse herşey ters gitti. Nazardandır lafının sıklıkla kullanılmasını ters giden herşeyin nazara bağlanmasını pek sevmem ama ben de gördüm ki gerçekten ters giden herşeyin arkasında nazar vardı.

Şu son 4 günümü tek başıma geçirmek istiyorum pek mümkün olmayacak tabii bu biliyorum. Kendimle kalmak, düşünmek bazen düşünmemek garibim işte gerçekten garibim. Düğün günüm bana hala hayal gibi geliyor o güne kadar inanamayacağım sanırım. İnsanın bilinçaltı nasıl birşey ise hep kabus görüyorum hep ama.

Başkalarını bilemiyorum ama ben evlilik öncesi yaşanan o gerginliği, depresyonu ve sinirli hali fazlasıyla yaşadım. Dışarıya yansıttığım sadece %3'lük kısmıdır gerçekten. Umarım hamileliğim ve hamilelik sonrası dönemim böyle geçmez. O zaman vay benim ve vay benim çevremdekilerin haline diyorum :)

Yeni evleneceklere de bir kılavuz hazırlayabilirim bu arada :) Dikkat edilmesi gerekenler To do and Not To Do List gibi. Birincisi eğer kilo vermek istiyorsanız benim gibi 3-4 ay önceden başlamayın son aylarda artık diyetten bıkmış oluyorsunuz ve yemeye başlıyorsunuz. Çok şükür ben herşeyi yediğim halde son günlerde 1 kilo bile vermişim tek sebebi yorgunluk bol hareket ve stres olabilir yoksa baklavadan tutun da hamur işlerine kadar yemediğim şey kalmadı. En son tartıya çıktığımda bayılırım ve son 4 günümü serum ile beslenirim diye düşünüyordum gelinliğin içine girmek için ama korktuğum başıam gelmedi dediğim gibi kilo almadığım gibi kilo bile vermişim.

Nasıl ki bu yazı da herşey havada uçuşuyor ise içimde de herşey öyle. Tek istediğim gerçekten bu sürecin bitmesi ve normal hayatımıza dönmek. Dilerim bilinçaltıma attıklarım bilinç düzeyinde vuku bulmaz ve düğün günüm harika geçer herkesin aklında tatlı bir anı olarak kalır. Dilerim bugünleri gülümseyerek hatırlayabilirim.

Ve aslında bakmayın aylardır dediğim gibi her duygu var içimde benim. Bir yanımın nasıl huzurlu ve mutlu olduğunu da anlatamam. Yılların hayali gerçek oluyor. Şu satırları yazdığım evim öylesi huzur dolu ki. İçeride koşturan çocuklarımızı hayal ediyorum ve gene gözlerim doluyor. Dilerim uzun yıllar ailemizin dostlarımızın ve sevdiklerimizin başımızdan eksik olmadığı şekilde geçer...

Tüten ben
her duygudan hallice

2 yorum:

lunawar dedi ki...

Tütencim bir önceki yazından sonra böyle bir yazının gelmesine çok sevindim.. Umarım herşey gönlünce olur:)

Tuten dedi ki...

Amin Edacığım çok teşekkür ederim. Bir önceki yazım kabustu hoş o kabus arada tekrardan beliriyor umarım Cuma günü rüya tadında olur