18.07.2013

Aqua-Baby Vs Aqua-Tots





Aquababy ve Aqua-Tots bebek ve çocuklar için geliştirilmiş iki farklı yüzme programı. Bu yazı hangisi daha iyi yazısı değil; her ikisini de deneyimlediğimiz için bir karşılaştırma yazısı. Deneyimlerim ve gözlemlerim neticesinde programların içeriğinden bahsetmek istedim; böylece sizlerde bu iki program hakkında bilgi edinmiş olursunuz ve beklentilerinizi hangi programın karşılayacağı konusunda bir ön bilgi edinirsiniz diye düşündüm. 

Aquababy ile ilgili daha önce yazı yazmıştım; göz gezdirmek isterseniz tık tık


Bu yazıda kullanacağım fotoğrafların hepsi Aqua-Tots programına ait; çünkü Aquababies programında fotoğraf çekimi yasak. Aquababies yazımda kullandığım fotoğraflar da programın kurucusunun Huggies mayo bezlerin sponsorluğunda Türkiye'ye geldiğinde ajans tarafından çekilmiş fotoğraflar ki, bu fotoğraflar dersin içeriğini göstermiyor. Dünyadaki tüm Aquababies programlarında fotoğraf çekimi ve paylaşımı yasak. 

Bebeklerin anne rahminde başladıkları serüvenin su içersinde gerçekleştiğini hatırlarsak yüzmenin önemini daha iyi anlarız. Ben bebek ve çocuklar için en ideal aktivitenin yüzme  ve jimlastik olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla Aren'le yüzme serüvenimiz 6 aylıktan itibaren başladı ve biz her anlamda faydasını gördük. 

Şimdi gelelim karşılaştırmaya; 

Aquababies programına bebeğin ilk ayından beri katılabilirsiniz. 

Aqua-Tots programına ise 6. aylık itibariyle katılabilirsiniz. 

Aquababies çocuğun gelecekte alacağı yüzme derslerinin tabanını oluşturan bir programdır. Aynı zamanda bu programda doğal refleks olan ve fakat sonradan kaybolan suyun altında nefes tutma refleksi de tekrardan hatırlatılıyor. Bizzat bu müthiş deneyimi yaşadık; bebekler ilk dersten eğer hazırlarsa suyun altına bırakılıyorlar ve o mucizeye tanık oluyorsunuz hoop yukarı çıkıveriyorlar. 

Aqua-Tots bebek ve çocukların suda özgüven kazanmalarına vesile olan yüzme tekniklerini öğreten bir programdır.

Aren henüz 6 aylıkken Aquababies'le başladığımız için doğru bir tercih yapmış olduğumuza inanıyorum; temellerini atmış olduk yüzme derslerinin, suyun altında dalışta gerçekleştirip, nefesini tutmayı öğrendiği, daha doğrusu, hatırladığı için Aqua-Tots derslerinde ilk günden itibaren rahat bir tavır sergiledi Aren. 

Programların içeriği

Aquababies programı otel havuzlarında gerçekleşiyor ve sadece grup dersleri yapılıyor. Hafta içi ve haftasonu belli günlerde programları var. 

Aqua-Tots'un kendine ait özel bir yeri var ve dersler randevuyla belirleniyor, özel ders imkanı da var. En fazla aynı anda 4 çocuk oluyor ki biz hiç 4 çocukla ders yapmadık. Haftanın 7 günü sabah 9:00-19:00 arası ders yapılabilir. 

Otel havuzlarının kullanımı benim için başından beri bir dezavantaj çünkü otel Aquababy programı için kapatılmıyor dolayısıyla havuzun bir bölümünde otel müşterileri de olabiliyor; hazırlanıdığınız, bebeğinizi hazırladığınız yer otelin SPA kısmına ait dolayısıyla çok rahat edilemiyor. Aqua-Tots'un kendine ait yeri olmasının böylesi güzel avantajı var. Birazdan fotoğraflarla da olaya bakacağız ;)

Aquababies programı yarımsaat kadar sürüyor ki ilk aylar için oldukça uygun bir zaman, zaten fazlasında çocuk sıkılıyor vb. Bu programda eğlence çok ön planda değil, çocuk daha çok annenin hakimiyetinde veya baba ile giriyorsa babanın. Bir eğitmen suda oluyor ve tüm çocuklarla ki, sayı her zaman 2'den fazla, o ilgileniyor.


Aqua-Tots programı 1 saat kadar sürüyor ama o vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Eğlence çok ön planda, öğretmen en fazla 4 çocukla ilgileniyor ki dediğim üzere ben hiç 4 kişilik bir derse denk gelmedim. Hakimiyet daha çok öğretmende. Hatta anne&baba suya girmek zorunda değil. Ders sırasında çocukların bayılacakları cinsten metaryaller kullanılıyor. Az sabredin fotoğraflar geliyor :)

Yazıyının içerik kısmını tadında bırakıp birazda fotoğraflara bakalım değil mi? Daha fazla bilgiye hem iki programında web adresinden ulaşabilir hem de bana sorabilirsiniz. Her iki programında deneme dersleri mevcut; hatırladığım kadarıyla Aquababies'in deneme dersleri ücretli, Aqua-Tots'un ki ise ücretsiz. Kararınızı vermeden önce ikisinin de deneme dersine katılmanızı öneririm; en nihayetinde kararı çocuklar veriyor. 

Deneme derslerine katılmadan önce bir kaç bilgiyi paylaşayım; 


  • Ders'e katılacağınız saat mutlaka uyku saati öncesi olsun. Yani bebeğinizin veya çocuğunuzun uykusunu aldığından emin olun. Dersten sonra yorulup uyuyacak zaten. 
  • Karnı tok olsun ama hazımda gerçekleşmiş olsun. Yemeğin veya emzirmenin hemen üstüne girerse pek iyi olmuyor :)
  • Neşeli, keyifli bir saatine denk getirmeye çalışın. Malum keyifsizken hiç çekilmiyorlar :)  Örneğin diş çıkarmanın tavan yaptığı bir gün hiç iyi olmaz :)
  • Bence ilk derse anne'yle katılmalı ama sonraki derslerde babayla da girebilir hatta bence mutlaka babayla da deneyimlemeli. 


Tamam tamam fotoğraflara geçiyoruz :)


Aqua-Tots programına katıldığınızda çocuğunuza özel çanta, havlu, mayo veriliyor. Gördüğünüz üzere Aren çantasını taşımaya çok meraklı.
Ders öncesi bizim gibi erken giderseniz çocuğunuzun oyalanabileceği bir alan var. 

Şimdi giyinme odalarına doğru ilerleyelim bakalım ;


Kadınlara& Erkeklere& Kızlara özel odalar ve bunlarda o bölümleri gösteren etiketler 


Ay biri hazırlanmış da geliyor. Odalarda böyle keyifli hatırlatmalar var. Ve her türlü detay düşünülmüş durumda. Bebek bez mayo götürmek zorunda değilsiniz orada var. Islak mendik, Prima bez, bebek şampuanı vb vb vb.

Çılgın eğlenceye hazır mıyız gençler :))


Yo yo henüz hazır değiliz önceeeeee

Duşumuzu alıyoruz. Aren bu fasıla da bayılıyor :) Dakikalarca duşta kalıyor

Veeee Ders başlasın!

Bu ilk dersimiz Aren hem öğretmenine hem de havuza alışmaya çalışıyor

2dk sonra  oldukça alışmış di mi :)

5 Dk sonra ooo yüzmeye geçmişiz bile. Bu kurbağı kendi seçti, dedim ya bir çok eğlenceli malzeme var diye. Altından geçiyor böylece alan derinlik vb kavramları da kendiliğinden öğrenmiş oluyor. 
Bu da dünki babayla girdiği dersten. Evet hazırım bırakın beni :)

Bunu benim takmama gerek yok babam taksın onun ilk dersi :)

İşte böyle baba bırak beni yüzerim 

Ufff şu kız alamıyor balığı gidip ben alayım en iyisi

Babamda mı yakalayamadı balığı ben yakalarım tamam

Eee bunu haketmiştim ama

Aaa orada ne oluyor öyle hemen atlamalıyım suya :)

Dersin sonunda sandal sefası :) Biner binmez nerden gördüğünü hiç bilmiyorum sopa deyiverdi, sanırsın ki hergün sandalda geziyor

Çek çek kürekleriiii 

Eee dersten sonrada duş almalıyız tabii

Kafasını çampuanlıyormuş(çampu=Şampuan) serseri 

Dersten sonra oyuna kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Bu da bizim karnemiz :) Bu karneler genel bir yerde duruyor alıp bakıyorsunuz çok da eğlenceli dille yazılmış 



Bu kadarcık mıydı ee ben daha yuzecektim, oynayacaktım ama (Kafasındaki toka kendi eseri efenim, soyunma odasında buldu ve takmanın uygun olacağını düşündü)




Hiç yorum yok: