18.08.2011

Son Günlerde

Pazar günü velet içimde hiç durmadı bütün gün hareket halindeydi. Akşam olunca ben de başladı bir sancı bir baskı hali ve velet hala hiç durmadan hareket halinde. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum ne de neredeyse nefes alabiliyorum. Doktoru her durumda aramayı sevenlerden değilim, bana garip geliyor. Koca kişisine göre de doktor 7/24 aranabilecek biri, çekinmeye gerek yok. Akşam geç saatte bu anlattıklarımda hiçbir değişiklik olmayınca aradık DR'u. Hemen bizim hastanenin sana yakın olan şubesine git ve NST çektir haberleşelim erken doğum olmasın dedi.

Atladık arabaya gittik. NST'ye girmeyi istiyordum çünkü NST demek bebeğin kalp atışlarını duymak demek ama bu vesileyle girmeyi hiç istememiştim. Gittik şubeye (bu arada artık hastanelerde tıpkı bankalar gibi şubeleri var ne komik değil mi) Nöbetçi doktor önce ultrasonografi yaptı ve herşeyi normal buldu, NST göndermeden önce de idrar tahlili istedi. NST normal çıktı ehhsancımlarım 40-60 arasındaydı ama düzenli değildi DR normal dedi.
İdrar testimin sonucunu aldık o an kafam basmadı DR bey dedi ki iltihap var aa nerede yazıyor dedim işte 3-5 epidel hücre dedi oysa bu her idrar tahlinin altında yazan birşey bunu biliyordum. Antiboyitik yazdı ve bir de Magnezum bu arada DR'uma her gidişimde Magnezyum kullanayım mı dedim bacağında kramp var mı uyuşma var mı diye sordu yoo dedim o zaman gerek yok dedi. Bu adam bu soruları sormadı bile.

Neyse bindik arabaya kocam DR'u arayalım dedi her zamanki gibi. Aradık, ne antibiotiği yahuu sakın içme dedi. Git dinlen haberleşelim dedi.

Bundan sonra maceranın geri kalan kısmını yazmayacağım. Üzerinde durmak istediğim nokta; Doktorun birinin söylediğini diğer doktor çürütüyor. Daha öncede yazmıştım, doktorların arasındaki ilişkiyi malesef kuaförlerin arasındaki ilişkiye benzetiyorum. Aaaa şekerim o boya olmaz sana kim kesti saçını bak burası yamuk sana sarı gider aa olur mu balyaj lazım sana kızıl gibi.

Aynı kurumun doktorunun biri antibiotik iç diyor çok lüzümsuz yere hem de bir diğeri kendi doktorum ne gerek var diyor. Düşünüyorum o adama giden hamileler var ve boşu boşuna antiobtik alıyor. Dahası Magzeyumun piyasadan toplatıldığını artık gebelikte pek kullanılmadığını öğreniyorum. Bu bilgiye ben ulaşıyorum da DR nasıl ulaşamıyor bilemiyorum.

Çok benzerini Pazar akşamı acile gittiğimde de yaşadım Acil doktoru bunu iç bebeğe zararı yok dedi. Kocam olmaz içme kendi doktorumuza soralım dedi. Ve kendi doktorumuz hayır içme hiçbir bilimsel kanıtı yok bebeğe zarar verip vermediğinin dedi.

Özetle, Allah gerçekten doğru doktorla karşılaştırsın ve insanın iç sesini duymasına kendine inanmasına vesile olsun.

Tüm bunların dışında şimdi oğlum ve ben iyiyiz. Yanlız bana hergün bir haller oluyor ve ağlıyorum, normal olduğunu biliyorum. Oğlumla ilgili hayaller kurmaya devam ediyorum sevdim bu işi :) Ayrıca evde olmakta bana iyi geldi evimi ev kadınlığını da özlemişim.

İşte böyle...

2 yorum:

Bap dedi ki...

Tütencim nasıl bir maceradır yaşadığın. oldum olası sevemem doktorlara gitmeyi işte sırf bu nedenden. Bir de çocuk olunca gör sen,ne ikilemlerde bırakacaklar seni. evinin tadını çıkarman dileğiyle :)

Tuten dedi ki...

Teşekkürler Bap'cim. Evimin tadını çıkardıktan sonra bugün işteyim bugün senin de 6 aydan sonra ilk iş günün sanırım umarım iyi geçiyordur.
Evet çocuk doktorlarının birbiriyle ne kadar zıt olduğunu biliyorum ve senin gibi oldum olası da hiç sevmiyorum gitmeyi.