23.08.2011

Gerekli mi?




Malumunuz doğumum yakın eğer oğlum zamanını beklerse 7 hafta sonra içimden çıkıp içimizde olacak.


İlk başlarda hastane odası süsleme, bebek şekeri hazırlama ve buna benzer detaylar konusunda çok heyvesliydim ve araştırmacı ruhum bu konuda da yerinde durmadı. Yine bir çok web sitesi ve blogla tanıştım. Araştırdım, listeler oluşturdum vb.


Zamanla hevesim geçti. Kocamın bu konuda hiçbir hevesi ve isteği olmamasının da etkisi oldu. Düşündükçe saçma da gelmeye başladı. Aman demeye başladım. Elbette fiyat araştırmaları da beni caydırdı hastane odası süsleme parasına bebeğin ciddi ihtiyaçları karşılabilirken...


Ama bir yandan da düşünüyorum sonradan pişman olur muyum diye? Ve biliyorum bebeğe hiçbir faydası yok. Veya eminim ilerde aa anne neden benim doğumumda bir odayı süsletmediniz yazıklar olsun size kuru kuru çikolata mı dağıttınız demeyecektir. Sorgulayan çocuk var mı bunu? :)


Bir yandan da ilk bebeğin bu senin biraz da özensen iyi olmaz mı diyorum ama ne bileyim. Özen de böyle şeylerle olmaz öyle değil mi?



Siz ne dersiniz? Ayıplar mısınız beni hiçbirşey yapmazsam :) Tek yapacağım şey yukarıdaki gibi bir kapı süsü olacak evimizdeki odasını da süsleyecek olan...

12 yorum:

ELÇİN'NİN YERİ dedi ki...

Senin canın neyi nasıl istiyorsa nasıl huzurlu olacaksan öyle yapman en güzeli değil mi :)

Ama fikrin değişirse veya acaba olabilir mi diye araştırmak istersen Eminönünden malzemeleri alıp çok kolay sende evde yapabilirsin.Hatta seve seve sana eşlik de ederim her yeri ezberledim artık orda çünkü bu konuyla ilgili :)

Çok ciddiyim bu konuda :) yeterki sen iste .bir sabah orda buluşup bakabiliriz

Tuten dedi ki...

Elçincim çok teşekkür ederim beni çok sevindirdin. Bir türlü fırsatım olmadı gitmeye hatta geçen haftasonu gidecektim arkadaşımla ama geçen haftam kötü geçtiği için gidemedim.
İşte yapmak isteyip istemediğime bir türlü karar veremiyorum :)
izne çıkmama çok az kaldı çıktığımda fikrim değişirse desteğini alacağım canım

Deli Anne dedi ki...

Tüten'iğm nasıl rahat edeceksen öyle yap.. Hiç gereksiz maliyetlere de, yporgunluklara da değmez bence böylesi şeyler. Bebeğin sağlıkla gelsin, sen de sağlıklı ol inşaallah daha ne partiler olur yapacağın. bence yani:)

Tuten dedi ki...

Değil mi ama Deli annem çok teşekkür ederim haklısın. Kesinlikle ikimizinde sağlıklı olması bu işin en güzel süsü olacak ;)
Bu arada doğumgünü partilerini hiç sevmem muhtemelen çocuğumu böyle partilerden mahrum bırakacağım :)))

bir güzel cift dedi ki...

hamileliğimin ilk günlerinde aynen bende senin gibi çok araştırma yaptım ve pek bi hevesliydim.Ama daha 5.aya girdiğim şu günlerde gereksiz mi acaba diye düşünmeye başladım bile :) elbetteki ilk bebeğimiz ve çok çok özel bir olay onun aramıza katılacak olması ama ne bileyim hastane odası yerine onun evimizdeki odası için çok daha güzel şeyler yapmak için uğraşmak daha bi mantıklı sanki :)hele onlar sağlıklı bir şekilde gelsinlerde gerisi boş...sevgilerle...

Seddosh dedi ki...

öncelikle sağlıkla kavuşun canım inşallah. şunu söyleyebilirim çok özenince istediğin gibi olmuyor hiç bir şey. benim bebek şekerlerim bile öylece duruyor.halbuki kendim almış ne kadarda uğraşmıştım.. yapmasam da olurdu diyordum. hele hastane odas olayı gereksiz. tabi ben bunları kendi imkan ve şartlarıma göre sölüyorum,sen kalbini dinle nasl hatırlamak istersen öyle yap,sevgiler cok öpüyorum :)

Tuten dedi ki...

Bir Güzel Çift: hayırlı olsun sizin içinde doğru haklısın en önemlisi bu zaten.

Seddosh: Teşekkürler iyi dileklerin için. Ben de hastane olayının artık gerçekten gereksiz olduğunu düşünüyorum zaten öyle bir lükse kaçacak imkanımız da yok dediğim gibi bebeğin daha önemli ihtiyacını karşılarım onun yerine.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim hepinize.

Sevgiler

Bap dedi ki...

Tutencim,ben de yanlızca kapı süsü almıştım,ciddi gereksiz bir masraf olarak görüyorum ama neticede bebek senin :)

Tuten dedi ki...

Bap'cim tüm yorumlardan sonra kesin kararımı verdim sadece kapı süsü yapacağım ;) çok teşekkür ederim.

lunawar dedi ki...

bunu gereksiz bir masraf olarak gören bir anne görmek ne güzel:) yakın zamanda "yenge" oldum Tütencim.. görümcem o kadar özenmiş ki, kapı süsleri, çikolatalar falan.. ama bizim Defnemiz erken gelmeye karar verdi.. yengesiyle dayısını mangalda yakaladı:) hastaneye vardığımızda her tarafımız buram buram mangal kokuyordu ve sipariş verilen çikolataların gelmesine daha 3 gün vardı:) canının istediğini, özendiğini yap ama ona en iyi gelecek şey sensin:)

Tuten dedi ki...

Edacığımmmyorumunu gördüğüme çok sevindim. Tebrik ederim minik iyidir umarım ay bizimki öyle bir süpriz yapmaz işallah :)) Evet canım birbirimize iyi geleceğiz ben tamamen vazgeçtim herkesin yaptığı yorumlardan sonra sadece kapı süsümüz olacak bir de biz bir de sizler ;)

lunawar dedi ki...

beni gördüğüne sevinen biri sabah sabah çok iyi geldi..
bizimki iyi maşallah.. biraz fazla güzel sanki, habire göresimiz geiyor:) inşallah seninkini de seveceğiz:)