25.06.2013

Şifa Niyetine


Ömrüm.....


Kendimce zor günlerim var; ve bu süreçte bana en iyi gelecek şeyin bir bebek olduğunu düşünüyorum. Zor bir hamilelik zor bir doğum zor bir lohusalık ve zor bir 17-18 ay geçirdim ama yine de yine de hepsini geri istiyorum; sanki bir evladım daha olursa yine aynı süreçlerden de geçsem yine doğal doğum yapsam ve yine zorlu da olsa o ilk anda onu kucağıma aldığımda bir kolumda yeni bebeğim bir kolumda Aren'im ve bizi sarmalayan Güray olsa sanki herşeyi unutacakmışım gibi sanki herşey daha güzel olacakmış gibi. O andan başka hiçbir şey düşünmüyorum, düşünmek bile istemiyorum. Hali hazırda yaşadığım zorluklar, yaşayabileceğim zorlukları biliyorum ama içimdeki ses umrumda bile değil diyor. Sanki benim tek şifam yeni doğan bebek olacakmış gibi. 

Şimdi şuanda hamile olmayı ve bebeğimi kucağıma almaya sayılır günler kalmasını çok isterdim. Bunca zamandan sonra en çok istediğim ve artık kesin emin olduğum birşey varsa bir bebek daha istediğim evet biliyorum kolay olmayacak evet biliyorum herşey belki daha da zor olacak ama kesinlikle aynı zamanda bana şifa olacak; bana iyi gelen de aileme iyi gelecek. Sonra belki en zor anlarımda yeni bir bebek hali kuracağım ve kimbilir en başından beri istediğim 3 çocuklu aileye kavuşacağım. 


Bir ailem bir evladım olmasaydı kendimce ağır geçirdiğim su süreci sanırım hiç atlamazdım; ben bir yandan evladıma sarılıp diğer yandan doğmamış evladımın özlemini çekerken evladını yitiren tüm anneleri düşünüyorum ve gözyaşlarım durmuyor; öyle bir güce sahip olmak isterdim ki evlatlarını toprağa değil kalbine gömebilsin tüm anneler! Allahın hikmetinden sual olmuyor biliyorum, ama yine de yine Allah'a olmasa bile içimden niye demekten kendimi alamıyorum, niye!

Herşey öyle dünyevi öyle geçici ki şu dünyada bir evlattan daha gerçek daha sonsuz daha daha daha olabilecek hiçbir şey yok! 


3 yorum:

Laedri dedi ki...

''Hamileyim'' haberini de pek yakınlarda duyacağız sanırım:) Uzun zamandır yüzümde gülümsemeyle bir post okumamıştım sanırım. Her şey gönlünüzce olsun.Hak ediyorsunuz..

tcingi dedi ki...

Allah kimseyi evladından ayırmasın, onun acısını göstermesin. Ben de içim yana yana, yüreğümin üstünde bir taşla geziyorum. Defneye her baktığımda hüzünle, şükürü bira arada yaşıyorum. Herşey gönlüne göre olur inşallah tütencim, hani 2. bebek için doğru zaman mı, yapabilir miyiz, zamanı mı falan diye düşünürken, bir işaret bekler ya insan, senin işaretin de budur belki...

GeCe dedi ki...

Allah nasip etsin de inşallah ikinci bebek haberini beraber alalım. İnanmayacaksın ama bu eve taşındığımızdan beri sürekli içimden geçiyor, cemi ikna etmeye çalışıyorum. İki gece önce rüyamda onu gördüm doğmuş adı bile belliydi ve kızdı. Dila ile ikisini beraber gördüm. Bunu işaret olarak alıyorum ben de ama eşim önceki hamileliğimde çok şişmiş ve hantallaşmış olmamdan dolayı dilanın mevcut kudurukluğunda onunla uğraşanayacağım ve bakıcı konusunda da bütçe sıkıntısı olabileceği konusunda endişeleniyor :( haklı ama isteğimi bastıramıyorum