7.09.2011

Sizin Kocanız da İstiyor mu?

İtiraf et sevgili okur başlığı okuyunca merak ettin, heyecanlandın yazıyı okumak için :) Ama yazının devamı başlık kadar ilgi çekici olmayabilir baştan söyliyeyim.

Şimdi kocamın ne istediğine geçmeden önce, kocamı biraz tanıtmam gerekiyor diye düşünüyorum. Kocam olacak kişi tipik bir Boğa burcudur. Bu ne demek oluyor, yemeğe, içmeye, zevk-ü sefaya oldukça düşkün biridir. Ama bunu yanısıra sorumluluk sahibi, ailesine düşkün ve aklı başında biridir. Oturaklı bir insandır da demek isterdim ama adı çıkmış 9'a inmez 8'e şimdi oturaklıdır da yazsam kendisini tanıyanlar hoopp hoopp ufak at derler o yüzden oturaklıdır diyemiyorum. Ama aslında kendisiyle teşvik-i mesaiyi arttırdığınızda oturaklı olduğunu anlarsınız sadece eğlenmeyi çok sever kendisi herşeyle insanlar da buna dahildir :)

İşini iyi yapar zehir gibi zekası vardır ama çalışkan sıfatını kendisi için pek kullanamayız. Sorumlulukları dahilinde herşeyi yapar ama daha fazlasını yapmaya yanaşmaz. Çünkü yaşamın içinde olmayı sever hayatı kaçırmaktan hiç hazetmez. Öyle mesailere kalayım aman da patronun gözüne gireyim ben bir CEO olmak için yaratılmışım mutlaka küçük dağları yaratacağım gibi bir havası hiç yoktur. Hani çok zengin olsa eminim hayatını hobileriyle geçirmeyi yeğler.  En büyük hobisi fotoğraf çekmektir. Kendisinin bir başka özelliği de mütavazi oluşudur. Amatör bir ruhla profesyonel fotoğraflar çeker ama hiçbir zaman ben fotoğrafçıyım demez. Çekiyoruz işte der. Hee bir tek karısına yani bana ufacık bir fotoğrafını eleştirdiğimde sen anlamıyorsun bu fotoğraf işinden o fotoğraf çok güzel der. Kendisine zorla açtırdığım ben düzenli yazmam ki dediği ve yazmadığı bir blogu da var: http://dortkenardunya.blogspot.com/
Ne iş kurmak ne de yeni bir iş atılımına girmek gibi hevesleri yoktur zengin olduğunda. Beni bu konuda hiç anlamaz. Çünkü çok zengin olsak benim yeni işlere atılma iş kurma gibi hayallerim vardır :)

Şimdi geldik bu koca kişisinin ne istediğine :) Bu koca kişisi oğlumuzun futbolcu olmasını istiyor. İnanabiliyor musunuz? Ee ne var bunda Türkiyedeki bir çok babanın hayalidir bu diyebilirsiniz. Doğrudur ama benim kocam o erkeklerden o babalardan değildir diye düşünüyordum ben :)) Ciddi ciddi istiyor bunu. Kavga etmişliğimiz bile var. Oğluyla karnıma dokunup konuşuyor futbolcu olacaksın oğlum diye. Hayale bakar mısınız? Bizim oğlan büyüyecekmiş futbolcu olacakmış hatta sonra Fatih Terim gibi Teknik Direktör olacakmış biz de Arena'ya gidip oğlumuzu izleyecekmişiz saha Aren Mirrrr diye yıkılırken anne&babası olarak gururdan dört köşe olacakmışız. Ben bu sahneyi hayal ederken yerin dibine giriyorum kocam yüzünde kocaman bir gülümsemeyle anlatıyor bu hayalini. Haaa ama üzülmeme gerek yokmuş bizim oğlan kaliteli futbolcu olacakmış. Okuyacak üniversiteye gidecek yurtdışında bile eğitim alıp öyle futbolcu olacakmış. Ben futboldan anlamıyormuşum. Dünyada çok kaliteli, akıllı, zeki futbolcular varmış. Çevresi kötü diyorum, pis bir dünya diyorum. Diğer iş çevresi iyi bir dünya mı diyor. Yaa işte böyle sevgili okur.

Ve fakat aynı adam, kızımız olsaydı ne olmasını isterdin diye sorduğumda Uluslararası İlişkiler okuyup Büyükelçi olmasını isterdim diyor. İnsanın kızımız da olsun bari oğlan futbolcu olacaksa diyesi geliyor :)

Görüyorsunuz değil mi derdimi. Daha minnacıktan babası bizim oğlanı doldurur, futbolcu olacaksın diye. Bir ümidim erkek çocukların anneden daha çok etkilenmeleri üzerine :)

8 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Bir boğa burcu olarak seni ve eşini çoookkk iyi anlıyorum :)

Sağlıklı huzurlu olsun yeterki

Ben çocukken balerin olmak istedim .Dedem bize yakışmaz olmaz dedi ! Yakışmayan ne hala anlamadım ...tiyatro okumak istedim babam milleti kendine mi güldüreceksin dedi :)

Özlede okumak istedim .Özelden gelen diplomayı diplomadan saymam dedi

Özel bir üniversitenin yiyecek içecek işletmeciliğini kazandım 4 yıllık babam gene yemeklerin tadna bakıp tencere kapağı mı kapatacasın dedi.Turizm istedim o da meslek mi uluslararası ilişkiler en güzeli dedi...

Ve hayatta asla büyük konuşmamak gerekiyoru hayat bana ve babama gösterdi

Babamın bu sözlerinden tam 15 sene sonra ...geçen ay babamla özel bir üniversiteden turizm ve otel yöneticiliğinden mezun olan kardeşimi ve o töreni izlerken bunları düşündüm ...ve babam kardeşimin yemek derslerinde yardımcı oldu !

İsterse evladın müzisyen olsun ama yeterki o mutlu olsun ve ne istediğini bilsin

Tuten dedi ki...

Elçincim senin adına üzüldüm aslında. Keşke balerin olsaydın ben bu konuda şanslıydım her ne kadar çok fazla memnub olmasalarda Tiyatro okumama destek oldular örneğin. Söylediklerine katılıyorum elbette evladım ve herkesin evladı istediği mesleği mutlu olacağını yapsın ve sonunda huzurlu olsun ama yine de futbolcu olmasın be :)))

Babanın 15 sene başına gelen ise hayatın ne olduğunun ta kendisi işallah babanda 15 yıl öncesini düşünmüştür o gün.

Neyse geçmişe değil geleceğe hatta an'a odaklanmak gerekiordu öyle değil mi canım

Güray dedi ki...

ahahah Tüten futbolcu olacaksada fenomen olsun benim oğlum :) ben diğer futbolcular gibi olmayacağını düşünüyorum..sen kıro oluyorlar diye bir yargıda bulunuyorsun..haklısın belki %90 ı öyle..ama bu genel bir kaide olamaz :) bu arada herkes bilsin asla bir zorlamam olmaz ama hissiyatım bu sanki öyle olacak..birde denilen gibi ne olursa olsun önce sağlıklı olsun..gerisini merakla bekleyip görmekten başka çaremiz yok :)

Adsız dedi ki...

Kocacığının hayallerine ket vurma, nasılsa oğlun canı ne isterse onu olacak Tüten'ciğim, merak etme :) Bu jenerasyon başka bir jenerasyon. Okuyorsun işte çocuklarımızı, hepsi normal zekada, sıradan ortamlarda yetişen çocuklar fakat her taraflarından özgüven fışkırıyor. Ben inanmıyorum açıkçası, bu zamanda kimse çocuğuna bir şey dayatamaz, hepsi burunlarının dikine gidecek ileride, aha da buraya yazdım :)

ÇokBilmiş dedi ki...

Eşin de biraz realist olsun canımmmmm. Üniversite bitirip, yurdışında okumaya gidecek evlat en erken 25 yaşınd aokumayı bitirecek demektir. 25 yaşından sonra da futbolda ne kariyeri yapabilir ki? Futbolcu olmaya niyetli adamın en az 12 yaşından itibaren önceliğini bu spora vermesi lazım, değil mi ama? Sen böyle söyle kocana :)))

Tuten dedi ki...

Güray: Evet canım merakla bekleyip göreceğiz ama bak Görkem ne diyor başına buyruk oluyormuş yeni veletler :))

Görkem: Teşekkürler Görkem evet haklısın yok zaten dayatma olmaz sadece işleme olur alttan ala Güray tarafından :) Yoksa işin şakası bir yana neyle mutlu olacaksa onu yapsın (ama tabii sanmasın ki mutluluk aylaklıkta ve hayırsız işlerde. Armut dibine düşer diyorum yani bizden çok farklı olmaz herhalde) Diğer söylediklerinde haklısın şimdiki veletler başına buyruk.

Çok Bilmiş: şimdi şöyle alt yapıdan yetişecekmişi yani bir yandan okul bir yandan bu futbol işleri. Gideceği üniversite bu durumda spor akademisi olur zaten :) Kocam okumuştur zaten yazdığını :)

Sitare dedi ki...

hahahaaaa boğa demek
iyi de benim koca kişimle seninki hiç benzeşmiyor ayol
nası oluyo da oluyo:)
zevk sefa gıdım uğramaz
rahatına hiç düşkün değil
oğlumuzu futbolcu yapmak ise aklının ucundan geçmez
emin misin tüten seninki boğa mı :)
bi kırmızı perde filan tututver önüne test neyim yap,tepkisini tart:))

Tuten dedi ki...

Sitareciğim benim kocam gerçek bir Boğa :) Bence sen kocanın yükselen burcunu öğren :)) Yani burçların genel yapısını okudğunda Güray direkt Boğa'yı temsil ediyor :)
Aman yok zaten kırmızı perde tutmaya gerek olmadan zaman zaman burnundan dumanlar çıkıyor canım:)