30.05.2011

Kadın Olmak!!

Kadın olmak hayatın her alanında çok zor hem de çok. Böyle gelmiş ve böyle gidiyor. Özellikle iş hayatının içinde kadın olmak başlı başına çok zorlu. İş hayatının içinde kadın olarak adım attığında 1-0 yenik başlıyorsun neye karşı mı, herşeye karşı!.

İyi bir pozisyona gelirsin herkes acaba nasıl geldi der. Kadınsındır ya zekani eğitimin, çalışkanlığın vesile olmamıştır elbet altında başka bir neden vardır.

Bir gün işten izin alırsın. Kadınsındır ya hemen aman işte hemen de hasta olurlar denir.

İş görüşmesinde evli olup olmadığın sorulur kısa bir süre sonra evlenmeyi düşünüyorsan hemen yanına soru işareti koyulur. Ee evleneceksin ya önceliğin ailen kocan olacaktır bu da iş verenin işine gelmez. Haa ya bir de hamile kalırsan.

Sonra kariyer planın yapılırken 2 şeyi mutlaka göz önünde bulundururlar hamile kalma potansiyelin ve kaç çocuk sahibi olduğun. Hamile kalırsan vay haline zaten. Bir anda kariyerin dondurulu verir niye ee hamilesin koskoca 4 ay çalışamayacaksın bir de bunun yorgunluğu var izinleri var. Bebeğin mi var hımmm bak o da düşündürücü.

Ee sonra kriz oldu diyelim. Önce genç veya evli kadınlar işten çıkartılırlar niye miii ee kocası vardır çünkü nasıl olsa bakar ona. Genç bir kadınsa da ailesi var canım babası anası bakar. Zaten kadınlar niye çalışıyor ki öyle değil mi? Bu onlara verilmiş bir lütuf.

Çok zor değil değil mi neden daha çok erkeklerin iş hayatında yükseldiğini anlamak. Neden kadınlar için geçerli olan zorlukların zerresinin erkek için geçerli olmadığı anlamak...

İş hayatı herkes için yıpratıcı olabilir ama kadınlar için çok daha yıpratıcı olduğu bir gerçek!.

2 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Pazartesi sendromu mu yaşıyorsun ne bu kızgınlık :)

Ama annesi yazık kuzucuğa

Tuten dedi ki...

Yok canım Pazartesi sendromu yaşamıyordum ciddi manada iş hayatında kadına hakkaniyetli davranılmadığını düşünüyordum.
Kuzucuk iyi onunla hep konuşuyorum annesi sinirlense de iyi olduğunu ve onu çok sevdiğini biliyor :)