12.04.2011

Sünnet Mevzusu



Daha önce yemek bloglarının abukluklarından bahsetmiştim. Son zamanlarda moda bloglarına takmıştım onu da facebookta belirtmiştim.

Son zamanlarda ise anne&çocuk bloglarındaki tartışmalar beni benden alıyor. Öncelikle tıpkı hani bir mağaza açılır aynısından yanına 10 tane daha açılır ya bizim memlekette. Bir blogger bir yazı yazıyor hopp diğer bloglarda aynı konuyu işliyor. Neden acaba bu da merak konularımdan biri?

Son zamanlarda anne&çocuk bloglarında özellikle erkek annelerinin tartıştığı konu: Sünnet.

Tartışılmasına hiç karşı değilim. Ve hatta müslümanlık yüzünden mahalle baskısı görenlere de desteğim. Kimsenin dini inancı Allah inancı sorgulanamaz bana göre. Biri çıkıpta ben inanmıyorum kardeşim müslümanlığa ee sünnette müslümanlığın şartıysa inanmadığım şeyin şartını neden yerine getiriyim derse. Sesimi çıkarmam yorum yapmam banane der geçerim.

Ama sünnetin sağlıklı olup olmadığı kısmı tartışılırsa ve sağlık açısından çok da gerekli görmüyorum denirse ve bunu diyen blogger bilinen takip edilen bir çok anneye rehberlik eden bir blog ise yok işte orada DUR derim. Birincisi sağlık konusunda böyle konuşmak doğru değil. İkincisi bunu hangi bilimsel zemine oturtuyorsunuz. Ben bir çok yerli/yabancı makale okudum ki sünnetin sağlıklı olduğundan bahsediyor. Bizzat hristiyan aileler tanıyorum sağlık nedeniyle çocuklarını sünnet ettirmişler.

Gelelim en gıcık olduğum en sinir olduğum kısma. Yok efendim çocuğun bedeni üzerinde karar vermek istemiyorlarmış Haa konu sünnet olunca çocuk için karar verilmiyor daaa yemek içimek giydirmek saç kesmek ve daha binlercesi banyo mesela uyku mesela en önemlileri karar verebiliyorsunuz öyle mi? Yok öyle birşey. O zaman nerede kaldı ebebeynlik nerede kaldı anne-baba olmak. Sünnet konusunda çocuğun adına karar vermek istemiyorsan o zaman uykusu konusunda da karar verme. Konuyu fiziksel duruma mı getireceksin. O zaman saçını da kesme erkek çocuğun bırak büyüyünce kendisi mi kesecek karar versin. Tırnağı da kesme ona da kendi karar versin. Yok böyle birşey gerçekten olamaz.

Yakındır blogların tümünü takip etmeyi bırakacağım. Yakındır zaten çok soğumuşken kendim de blog yazmayı bırakacağım.

İçim çok dolu da yazacak halim yok.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sen bu konuda eminmisin..belki daha fazla araştırılması gereken bir konudur ve iki taraflıda bazı +lar ve - ler olabilir..şu temizlik mevzusu bu devirde hala sorun mu..!