15.04.2011

Merak


Tıpkı resimde söylenildiği üzere merak her zaman iyi birşey değil. Hele ki birinin özel hayatını merak ediyorsanız.


Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum ve tüm hücrelerimle sinirleniyorum. Benim de bir başkasının özelini merak ettiğim olmuştur, bu doğru. Ama asla peşine düşmedim asla merak ettiğim şeyi öğrenmek için her yol mubahtır demedim hele hele bir başkasıyla dedikodu etmedim. İnancım hep şu yöndedir; nasıl olsa ortaya çıkar eninde sonunda öğrenirim. Bir de şu var birine ne kadar çok soru sormazsanız karşınızdaki size açılmak konusunda o kadar yaklaşır. Bunu bilir bunu söylerim.


İş hayatı dedikodu kazanın ta kendisi. Merak'ın en pis halini aldığı ortam. Bir iş arkadaşım var kızın ciddi manada psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Merak etmediği hiçbir şey yok gibi.


Benimle ilgili uzun zamandır merak ettiği şeyler vardı. Haa bir de samim olmadan özel hayata dair soru sorabilenleri hiç anlamam bu ne cesarert ne cürettir. Nasıl bir kendine güvendir bu.

Sürekli gidip başkalarına soru soruyordu bu şahsiyet benimle ilgili. Sen bilirsin Tüten şöyle şöyle mi? Böyle böyle mi gibi. Karşısındakinden cevabını alamayınca da başka yolları denemeler. Peşimden gelmeler yanlız anımı kollamalar. Yahu öğreneceksin de ne olacak bir bunu bilsem ben. Öğrendikten sonra ki aşaması bu tip insanların daha da fecii. Hemen herkes aranacak ve görüldüğü yerde anlatılacak. Biliyor musun Tüten......


Bu insanın sorma yöntemi işe yaramayınca bu sefer dün itibariyle gidip merak ettiği sorunun cevabını biliyormuş gibi davranmaya başlamış insanlara. Bliyor musun Tüten şöyleymiş gibi. Arkasından bunu herkese dalga dalga yaymaya başlamış. O dalga bana ulaştığında artık tsunamiydi ve ben çıldırmıştım.


Bu insanların bu cüreti karşısında hiç çekinmeden hatalarını suratlarına vururum. Kendisine uyarı maili yazdım. Özel hayatın gizliliği ve iş hayatında özel hayatı paylaşmanın şahsın izni olmadan bir suç olduğuna dair. Ahh mailleri yayınlamak isterdim burdan. Yahu bir insan nasıl profesyonel bir şekilde bunca yalanı kılıfına uyruabiler nasıl inkar edebilir ve inkar ettiği şeye körü körüne inanır. Bunları anlamak mümkün değil benim dünyamda.


İnsanın törpülemesi gereken en önemli özelliklerden biri merak bana kalırsa. Merak ancak ve ancak yeni birşeyler öğrenmeye (özel hayatla ilgili değil elbette), insanın kendini geliştirmeye yönelikse işe yarar yoksa tehlikeli, sakıncalı ve son derece kirlidir.


Bu şahıs keşke özel hayatımı merak etmek yerine daha faydalı şeyleri merak edip benden öğrenme yoluna gitseydi sanırım kendini için büyük bir hayır işlemiş olurdu dahası işine katkısı olmuş olurdu. Ama bu insanların beyni gerçekten boş gerçekten!

Hiç yorum yok: