26.04.2011

Erken Emeklilik




Zaman içinde fikirlerim değişti. Hangi konuda mı çalışma hayatı konusunda. Eskiden idealist, hırslı ve de azimliydim. Her koşul altında yılmadan çalışırdım ve tipik bir Oğlak burcuydum. Di'li geçmiş zaman ile konuşuyorum çünkü bir süredir hiç de böyle düşünmüyorum. Yoruldum mu, bıktım mı yoksa yaşım ilerliyor ve hayatın avuçlarımdan mı kaçtığını düşünüyorum hiç bilemiyorum.


Tek bildiğim özel sektör kölesi olmaya son verme isteyim. Tek bildiğim hayatın içinde canlı capcanlı var olabilmek. Üretmeye devam etmek ama böyle özel sektörün çalıştığım şirketin karına kar eklemesi için üretmek değil. Doğa için çocuğum için kendim için üretmek.


Plaza insanı olmaktan yoruldum. Nefes alamadığım gökyüzünü seyredemediğim ve borsada hissesi artsın diye tabiri caiz ise köpek gibi çalıştığım işlerden sıkıldım.


Erken emekliliğimi istiyorum. İstanbuldan da uzakta olmak istiyorum. Doğanın içinde olmak sevgilime daha çok doymak. Bebeğimi doğada doğal bir yolla yetiştirmek istiyorum. Kafamı dinlemek, dinlenmek ve dingin bir ruha sahip olmak istiyorum. Ama İstanbul'un da nimetlerinden yararlanabilecek çocuğumu da yararlandırabilecek bir mesafede ve maddi güçte olmak istiyorum.


Çok şey mi istiyorum sizce? Hayal mi bunlar? Ve dahası bunlar için ne yapıyorum ben şimdi. Sadece hayal kuruyorum oysa bir adım öteye gitmeliyim bunu da çok iyi biliyorum. Plan yapmalıyım. Planım için her gün hayal etmenin ötesinde birşey yapmalıyım.



Biliyorum bir gün bu istediğim gerçek olacak. Çok geç olmadan olması tek dileğim şu sıralar.


4 yorum:

Nur dedi ki...

inşallah herşey gönlünce olur canım :)

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Merhaba

Bloğunuzu tesadüfen keşfettim ve iyiki keşfetmişim :)

Tüm bloğu zevkle okudum 1 saatte :)

Sizin erken emeklilik için hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum çünkü bende uluslararası bir şirkette çalışırken artık vücudum iflas ettiği için bir gün 5 dk içinde bende ertesi gün istifa ettim ve hayalimdeki yapmak istediklerimin peşinden koşmaya karar verdim.

Bu hayatta herşeyin bir neden sonuç ilişkisi olduğunu düşünüyorum.Hiç birşey nedensiz yaşanmıyor.Annemin hep dediği bir söz var ^^ kızım insan ruhunu terbiye etmesini bilmeli^^ der....çok haklı

İnsan belli bir yaştan ve bazı yaşanmışlıklardan sonra hayata daha başka açılardan bakmayı öğreniyor ...daha temkinli oluyor

Ve bu hayatta benim için önemli olan tek şey sağlık ve huzur ...gerisi boş

Kuzucuklarınızla( hep istediğiniz gibi 3 :) ) birlikte sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum :)
Sevgiler

Tuten dedi ki...

Nur çok teşekkür ederim. Hepimizin gönlüne göre olsun işallah

Tuten dedi ki...

Elçin yorumun ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sendeki o 5 dk istifa etme gücünün bana bulaşmasını istiyorum. Ama önce peşinden koşacağım şeyi tam anlamıyla bulmam ve inanmam gerekiyor diye düşünüyorum. Bugüne kadar hep böyle yaptım ve hiç arkama bakmadım hep de doğru kararı aldığımı gördüm.
Annenizin lafına da bayıldım tamamiyle katılıyorum bu lafa.
Çok teşekkürler kuzucukların biri yolda işallah diğer ikisi de bizi seçer ve gelir :)
Sevgiler