23.03.2011

Sahi Nerede Kaldı?


Bahardan bahsediyorum nerede kaldı gerçekten. Gelse de ılık ılık içimizi ısıtsa. Bu sene baharı yaşamak istiyorum. Ama dikkatinizi çekerim yazdan bahsetmiyorum. Yaz mevsimini ancak tatildeyken o da birazcık severim. Çok sıcak havai yapış yapış hal almak, terlemek bunlar bana göre değiller. Hele bir de çalışırken hiç değiller. Tatile gittiğimde koşullar öyle olmalı ki fazla güneş görmemeliyim geceleri nemli olmamalı falan filan.


Ama bahar öyle mi? Bahar çok tatlıdır. İnsanın içini ılık ılık ısıtır. Tüm evrenin enerjisini değiştirir. İstemesen bile gülerken yakalarsın kendini nedeni bile bilmezsin. Çiçekler açar. Her yer başka bir renge bürünür. Sonra meyve çeşitleri artar. Akşam sofralarının tadı ve şekli değişir.


Kazalarını ve paltolarını kaldırırsın ve hatta botlarını yavaş yavaş daha ince giyinmeye başlarsın. Duştan çıkarsın saçını saatlerde kurutma derdin olmaz. Akşam camı biraz aralık bırakırsın sabaha kuş sesiyle uyanırsın.


Hele bizim yaşadığımız yerde akşamdan sabaha ağaçlar tomurcuklanır bir bakarsın 1 haftada mahalle yemyeşil olmuş. Akşam eve giderken dondurma alırsın. Baharda dondurma yemenin tadı başkadır. Sonra kocan gelir kurulursun cam balkona sana bir süprizim var dersin en sevdiği dondurmayı çıkarırsın. Balkonun içine sarkan ıhlamur ağacının altında yersin dondurmanı. Üzerine de soğuk bir bardak su. Ohh be dersin işte hayat bu. Kocan sana bakar sen ona sarılırsın öpüşürsün bir de bakarsın ki kuşlar ötüyor eşlik ediyor. Çünkü akşam olmuştur ama hava kararmamıştır. Çocuklar da cıvıldar mahalle aralarında.


Sonra yorgun düşersin geçersin yatağa o ağır yorganlar kalkamıştır tırıl tırıl örtüler konmuştur yatağa yatak hafiften soğuktur ama olsun tenin sıcacıktır nasıl olsa. Kaparsın gözlerini güzel düşlere dalarsın.


Ve işte bir baharda geçer böyle.

Hiç yorum yok: