3.06.2013

Oglum'a: #direngeziparkı #occupygezi


Sevgili oğlum! Ülken zor durumda; özgürlük için, insanca yaşayabilmek için, demoratik bir ortam için mücadele ve direniş gösteriyoruz! En çok da siz çocukların daha iyi bir ortamda yaşayabilmesi için mücadele edip direniyoruz!. 

Büyüyüp ayakları  yere sağlam basan, kendine güvenen, Allahtan başka hiçbir şeyden korkmayan bir insan, insan sevgisiyle dolu biri olduğunda tarihini iyi öğrendiğinde, umarım bizimle ve bizimle mücadele eden herkesle gurur duyarsın! 

Baban ve ben apolitik büyüdük; bugüne kadar üniversite dahil hiçbir eyleme katılmadık; elbette bir siyasi görüşümüz oldu, rakı sofrasında ülkeyi kurtarmaktan öteye geçmedik; belki bu bizim ayıbımız ama hep demokrasi için özgürlük için mücadele edenlerin yanında olduk fikren!. Elbette bir siyasi görüşümüz oldu ama bundan öteye geçmedik ta kiiii senin geleceğin senin özgürlüğün senin varlığın tehtit altına alınana kadar. 

Şimdi baban ve ben fiilen ve fikren mücadele ediyoruz! Korkmuyoruz hiçbir şeyden! Bu uğurda ölümü bile göze alarak meydana gidiyoruz; seni önce Allah'a sonra sevdiklerimize emanet ediyoruz; bu uğurda öleceksek kaderimizdir diyoruz, elbette seni heran düşünüp, kendimize ve sana yakışır biçimde taşkınlıkta bulunmuyoruz. Tek yaptığımız orada bulunmak, biber gazı, portakal gazı yerken bile durmak sadece durmak ve Faşizm'e karşı olduğumuzu çığırmak, bundan öte birşey yapmıyoruz!

Tanıdığımız tanımadığımız arkadaşlarımız var; gençler var en çok da; gelip bize yardım eden, kolumuza giren bizi kurtaran! 

Oğlum! Ülkende güvenebileceğin tek şey önce kendin sonra da halkın! Sen bizim gibi apolitik büyüme, sen bizim gibi yıllarca susma! Sen fikirlerini dile getiren, ideolojisinin peşinden gidenlerden ol!. Gözünün gördüğü herşeye inanmayan, sorgulayabilen, eğri ile doğruyu ayırabilecek bir genç ve yetişkin olursun!. Biz meydanlara giderken nasılki ailemiz dualarıyla arkamızda oldu nasıl ki yanında kalıp seni korudu biz de seni öyle koruyalım, arkanda olalım! Umuyorum sana öyle bir ülke bırakırız ki direnişine gerek kalmaz ama olur da fikrini dile getirmek istersen bil ki arkandayız!

Söyleyecek çok şey var ama baban ve ben sadece  #direngeziparkı diyoruz!  # Diren Türkiye  #Direnin İyi İnsanlar Diyoruz!







10 yorum:

Gulcin dedi ki...

Tuten harikasiniz.

Selva Sevig Kaboglu dedi ki...

Harika harika harika... Blogunuzu surekli takip ediyorum benim de Aren isminde 18 aylik bir oglum var. Oglumu buyuturken fikirlerinizin coguna hem fikirim. Ama en cok hak verdigim yaziniz oldu bu! Helal olsun sevgili Tuten. Aren sizinle gurur duyacak.

corekciyasar dedi ki...

Arenimo için... Irmak için... Şimdilerde meydanlarda şenlik var... 90 kuşağının 68'i yaşanıyor... Yazınız, düşünceleriniz ve güzel yarınlar için... Ey özgürlük...

Blogcu Anne dedi ki...

Teşekkür ederim Tuten. Çok teşekkür ederim.

Blogcu Anne dedi ki...

Aren adına, kendi çocuklarım adına sana teşekkür ederim Tuten

Tuten dedi ki...

Gülçün çok teşekkür ederim

Tuten dedi ki...

Selva çok teşekkür ederim; Aren'i de öperim

Tuten dedi ki...

Tamamen katılıyorum size

Tuten dedi ki...

Elif asıl ben biz sana ve Doğan ailesine çok teşekkür ederiz; seni tanıdığıma hergün biraz daha seviniyorum.

Ada'lı Günler dedi ki...

Çok güzel yazmışsınız..
Ben tıkanıp kaldım,
Çanakkale'de, kalbim orada..
Teşekkürler ve sevgiler..
Özlem