20.06.2011

Tatilin Ardından

Aslında bu yazıyı tek bir cümleyle yazıp bitirmek isterdim. Şöyle; muhteşem, harika, olağanüstü bir tatildi nokta.

Ama öyle olmuyor malesef. Bir kere 12 ay yani 1 yılın 365 gününün içersinde sadece 7 gün veya 15 gün izin yapmak çok absurd öyle değil mi? Hoş geçmişe dönüp baktığımda tatillerin son günlerine doğru sıkılırdım işi bile özlediğim olurdu. Bu tatilde hiçbir şeyi özledim. Güray son günlerde evi özlediğini söylediği zamanlarda kendimi yokladım yok ben gerçekten evi bile özlememiştim. İşte evi bile özletmeyecek cinsten güzel bir tatildi benim için.

Hamile her kadın tatile çıkmalı bundan %100 emin oldum. Ve tatilde üzülerek anladığım birşey daha oldu. Beni ne iş ne de başka birşey beni şehir hayatı ve getirisi olan herşey fazlasıyla yoruyor (muş) hele hamilelikle şehir hayatının stresi ve yorgunluğu x2 oluyor (muş). Hamilelikte yaşadığım tüm şikayetler ve sıkıntılar uçaktan indiğimiz anda bitti. Bıçak gibi kesildi inanılır gibi değildi gerçekten. Onca stres yüklü olduğumun farkında bile değilmişim meğer ben. En çok oğlum için üzüldüm herşeyden habersiz annesi ne hissederse onu hissediyor ve tatilde onun da çok iyi olduğundan emindim zaten sıklıkla kendini belli etti tekmeleri ve jimlastik hareketleriyle.

Şehir hayatının elbette artıları ve çok güzel yanları var. Ama teraziye koyduğumda benim için artık eksileri çok ön planda bunu anladım.

Ve ben şimdiden huzurla uyuyup huzurla uyanmayı, iyot kokusunu, enfes kahvaltıları, balık ziyafetlerini, sakızlı türk kahvesini, kestaneli browniyi, sakızlı muhallebiyi, Alaçatı sokaklarını, Çeşme rüzgarını özledim.

Kendim şehirdeyim de aklım ruhum gerçekten burada değil.

8 yorum:

Elçin'nin Yeri dedi ki...

Hoşgeldinnnn

Senin adına çok sevindim güzel geçmesine ...

En önemlisi kumru yiyebildin mi :)

Tuten dedi ki...

Hoşbulduk Elçincimmmm. Teşekkür ederim darısı başınaaa.
ahhh Elçincim nerdeeeeeee nazi polisinden hallice bir kocam var. Canım bir gün çikolata çekti de demediğini bırakmadı bana. Gebelik şekeri var bende yiyemiyorum öyle şeyler :(((
Dedim elçin kumru yememi bekler koca lütfen izin ver yoohh izin vermedi :)
Dondurmayı bile zorla zorla ısrarla yedim düşün

Tuten dedi ki...

Haaa bir de bir salata yiyordum makarna veya içinde salam vardı zorla tükürmemi emretti :)
Yaaaa işte böyle düşüncelidir kocacığım

Güray dedi ki...

nankör insan diyorum başkada birşey demiyorum :) takipteyim fadıl misali görmüyorum sanma : )

Tuten dedi ki...

Ay Nazi polisi basmış beni gene :) Takipte kal kocacığım hep ama biraz esnetebilirsin kuralları :)

Elçin'nin Yeri dedi ki...

Canım klasik kumru elbette olmaz ama hani bir gece düşünüp sana bir öneride bulunmuştum ya sadece kaşar ve domates ile yaptırsan diye :)

Ama elbette eşinde seni düşündüğü için nazilik yapıyor :) yoksa asla önceliliği kuzucuk değil :)

Ve salam konusunda çok haklı :)

Tuten dedi ki...

Evet canım ama şekerin baş düşmanı ekmek hele beyaz ekmek fecii. kocacığım gözü ekmek kırıntılarındayken o ayvalık ekmeğine sanırım gözümle bile bakmama izin vermezdi.

Yok canım acı bir gerçek tek düşündüğü oğlu ve onun sağlığı. Yani hep böyle söylüyor. Ay sen ye şeker komasına gir istersen ben oğlumu düşünüyorum diyor :)) Haklı o da tabii baba yüreği :)) (yani şöyle annede gebelik şekeri varsa ve yükselirse bebecik kendi pankreasını devreye sokuyor ve anne için insulin salgılıyor haliyle bebecik yoruluyor ve sonrada obez olabiliyor. Güray da bebecik yorulsun veya obez olsun istemiyor)

Allahım şöyle kızarmış sucuğa ekmek banmayı veya salamlı bir ekmeyi ve elbette kumru yemeyi nasıl özledim bir bilsen :)

günlük kiralık daire dedi ki...

:)) Çok zevkli oluşturulmuş bir blog. Tebrikler