22.06.2011

Bezsiz Bebek Büyütmek (Hayal mi?)


Bebek bezlerini oldum olası sevmem. Bir bebeğinde o bezin içinde rahat edebileceğine pek inanmam. Dahası az buçuk kıyısında köşesinden iddasız bir şekilde ama kesinlikle bilinçli olarak çevreyii doğayı önemserim ve elimden gelen herşeyi yaparım. Bebek bezlerinin de ciddi doğa düşmanı olduğunu biliyorum.

Hamile kalmadan önce bezsiz bebek kavramıyla tanıştım. Sonra bloglarda bunu deneyen anneleri okudum sanırım ilk kez Tanya'da görmüştüm ve bayılmıştım çok hoşuma gitmişi, doğaya dost yıkanabilir bez kullanma fikri. Kaldı ki bunun bebek için de çok sağlıklı olduğu söyleniyor dahası bu onaylanıyor anneler tarafından. Dahası bebek bezlerinin içindeki kimyasalların özellikle erkek bebeklerin sperm üretimi testis gelişimi için sakıncaları kanıtlanmış durumda.

İşte ben de heyecanlandım. Neden olmasın dedim. Neden ben de yapamayım dedim. Heveslendim. Ama asla iddalı olmadım. bilemiyorum ki doğumdan sonra neler hissedeceğimi, başarıp başaramayacağımı. Ama niyetim bu yönde bunu gönülden istiyorum.

Ama etraftan herkes bu konuda köstek bana. En yakınların bile. Yapamazsın olmaz diyor. Eskiden böyleydi biz bıktık evladım kolaymı o bezleri kaynatmak bebek bir kaka yaptı mı taaa sırtına kadar çıkacak kaç kere yıkanır bez değiştirilir diyorlar. Suda bekleteceksin onları zaten işin başından aşkın olacak deniliyor. Annem biraz destekledi ama o da zor olacağından emin ol dedi. Sevgili eşim alt değiştirmeye hiç karışmayacağını başından beri beyan ettiği için doğal olarak destekliyor bu çevreci ve sağlıklı yöntemi :)

Ama ben insanları anlamakta zorlanıyorum. Neden destek verilmez böyle bir konuda? Neden hemen olmaz denilir? Neden inanılmaz yapılabileceğine?

Bebeğimi çok merak ediyorum. Ne hissedeceğimi, onun ne hissedeceğini, anneliği başarıp başaramayacağımı. Ve bir de işte şu yıkanabilir bebek bezini kullanma konusunda başarılı olup olmayacağımı.

Siz okurken ne hissettiniz başarılır mı, başarılmaz mı :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

insan yeter ki gerçekten istesin tabiki başarır canlı örnekleri de gitgide artıyo (= şimdiden allah uzun sağlıklı mutlu bi ömür versn doğacak oğlunuza da size de (=

Tanya's dedi ki...

Elbette başarılır, bak izim leo artık sabahları ve akşamüstleri kakasını kolezete yapıyor, bezleri kuru cıkıyor zira her alt acılmasında çişini tuvalete yapıyor.

ben kumaş bez kullanıyorum, kağıt bezden hiç bir farkı yok, hem doğayla dost hemde bebeğin spermleri ile. Kumaş bez kullanan bebek daha cabuk tuvalet eğitimi alıyor.

Sen cevreye kulaklarını tıka, yapabiliyorsan yap, yapamıyorsan da yapacak birşey yok dert etme. Ben 4 kiloyu görmesini beklemiştim mesela, cok minik gelmişti gözüme:)))

Sana bol şans ve bizi haberdar et.

Tuten dedi ki...

Tanya'cım bu konuda gurum sensin hep senden cesaret alıyorum bana önerdiğin üzere deneme boylarını alacağım ve Aren'imin 3,5-4 kilo olmasını bekleyeceğim sonrada herşeye ve itirazı olan herkese kulaklarımı kapatıp kullanacağım ve elbette sizlerle paylaşacağım.
Çok teşekkür ederim. Leo'ya kocamanından bir öpücük ;)

lunawar dedi ki...

Tütencim, bu işi sen başaramassan kim başaracak acaba söyler misin?
Bu konuda seni süper destekliyorum.. Popolara hazır bezler değmesin, popolar pişiksiz, doğa temiz olsun:)