6.01.2015

Enerjisi Yüksek Bir Ev için



Dekorasyonu güzel olan evler vardır; fotoğraflarda harika gözükür ama içine girdin mi birden bire kendini kötü hissetmeye başlarsın; anlamadan nedenini, bilemeden neden olduğunu. Bazı evler ne kadar güzel olursa olsun enerjisi çok mu çok düşüktür. Bazı evlerde vardır ki nedenini bilmeden kendini çok çok iyi hissedersin. Misal genelde anneanne babaanne evlerinde insan kendini çok iyi hisseder; evleri çok güzel olduğundan değil, o evlerin enerjisi iyidir, dahası ruhun hatırlayıverir orada yaşadıklarını. 

Her şeyin enerji olduğunu konuşmamıza gerek var mı hala bilemiyorum :) Evlerinde kendine göre enerjileri var, eve giren çıkanla, evde olanlarla ve nice durumdan etkilenen. Peki bir evin enerjisini yükseltmek için basit ama etkili neler yapılabilir. 



Havalandırma

Eski kadınlar, annelerimiz, anneyken bunu yaparlarda anneanne babaanne olduklarında nedense kızım kapat camı çocuk üşüyecek derler. Şu kural hayati bir kural evin ısısı yüksek olmayacak siz ona göre giyineceksiniz. Özellikle sabah uyanır uyanmaz ve akşam yatmadan 1 saat önce odanın camlarını açmak ve havalandırmak çok önemli; kar kış zamanı bile lütfen bunu yapın. 


Kapı Kapa & Aç

Tuvaletin kapısı kapalı ve klozetin kapağının kapalı olması önemli (yazıyorum da ben yapıyor muyum, hayır yapmıyorum her zaman ama yapılmalı ) Diğer odaların kapıları ise enerji ve hava dolaşımı için açık olmalı 

Canlı Nesneler

Evde canlı çiçek olması da önemli, öyle balkon süslemesi şeklinde değil, çiçek yetiştirmek önemli; canlı hayvanlarda bu konuda oldukça iyi. Bizim balığımız var ya sizin :) çiçek arada sırada var ama aslında olmalı 

Tuzlu Su

Evin belli köşelerine içine tuz koyduğun su kapları yerleştirin; su ve tuz olumsuz enerjilerini içine hapsedecek. 3-4 günde bir bu suyu değiştirmeyi mutlaka hatırlayın yoksa etkisinden çok tepkisi olur :)

Adaçayı Yakmak 

Özellikle saplı adaçayı bulursanız bir cezvede veya teflon tavada yakın kokusu dumanı çıkınca evde gezdirin bu bir Şaman geleneği ve kesinlikle trişka değil ;) 


Aromatik  kokular 

Bazı kokular beyine mesajlar verir; lavanta mesala sakinleştirir, limon & portakal enerji verir. Hem romantik hem ev güzel kokar; lütfen o güzel kokulu sandığınız kimyasal temizlik ürünleriyle fazla haşır neşir olmayın.

Ama daima hatırlamak gerek bir evi ev yapan içinde yaşayanlar ve onların neşesi, keyfidir ;)



Hiç yorum yok: