24.02.2014

Bir Güzel Aile




Onlar farklı bir aile; tanıdığım nice aileden daha aile olmayı başarabilmiş güzel insanlar.... Bu insanların hikayesinin bir kısmını sizinle de paylaşmak istedim. 

Rod (kucağında erkek çocuk olan) bundan yıllar önce, yaklaşık 25 yıl  kadar, bize AFS ile gelmişti; annem ve babam evin içinde sürekli inglizce konuşan biri olur ise inglizce öğrenmemize ve konuşmamıza faydası olacağına inanmıştı. 1 yıl kadar bizimle yaşadı Rod ve ailemizden biri oluverdi. O zamandan bu zamana kendisiyle hiç kopmadık. Daha sonra kendi ailesiyle ziyaretimize geldi, 1 yıl kadar da işine ara verip gelip Türkiye'de anaokulu öğretmenliği yaptı. Psikoloji mezunu, master yapmış biri; ve fakat şimdilerde de web designer olarak çalışıyor. 

Anneme anne babama da baba diy hitap eder; 5-6 yıl kadar önce anneme ve bize bir mail göndererek işte torununuz dedi; bir evlat edinmişti hem de hiç kimsenin evlat edinmek istemediği bir çocuğu adını da Can koymuştu. Ertesi yaz Can'a seni büyükanne ve büyükbaba ve ailenin diğer kalanlarıyla tanıştırmaya götürüyorum diyerek yanımıza gelip 1 ay kadar kaldılar; Can annemi görür görmez are you my Babaanne dedi. Çocuklarına bir yandan Türkçe öğretiyor; annem de doğal olarak ölürüm ben sanaa yavrummmm yes ben senin babaannenim dedi. 

Annem uzun yıllar Rod'un gay olduğuna inanmak istemedi ve bize kardeşinize çok kötü şeyler konduruyorsunuz dedi; o evlenecek uygun birini bulamıyor o yüzden evlenmedi ve evlat edinmeyi tercih etti dedi. 

Bu ziyaretin ardından geçen 2 sene sonrasında Rod'tan yeniden mail aldık bu sefer bir kız evlat edinmişti üstelik zenci ve adını Alev koymuştu; annemin adı. Mailde anneciğim şimdi de bir kız torununu oldu adı Alev yazmıştı; annem yine ölürüm ben sanaaa babaannen kurban olsun sana evladım diye geri cevap yazmıştı. 

Rod'un beraber yaşadığı biri olduğunu biliyorduk ama bu konu hiç konuşulmadı; annemi babamı ve Türk bakış açısını bildiğinden oldukça çekiniyordu bu konudan sanırım. Geçen yıl nasıl olduysa annem ev arkadaşında gelsin istersen dedi Rod'a; Rod inanılmaz heyecanlamıştı. 

2 çocukla beraber geldiler. Önce Rod ve çocuklar geldi; Alev'le ilk kez tanıştık, kıtalar arasında nasıl bir aile bilinci yarattıysa çocuklar ilk andan itibaren bizleri benimsediler. Rod'a baba diyorlar ve bizlere de babaanne, dayı, hala gibi sıfatlarla hitap ediyorlar. Bir müddet sonra Daddy diye hitap ettikleri kişi de aramıza katıldı böylece aile tabloları tamamlanmış oldu. 

1 aydan fazla süre birlikte yaşadık; 2 çocuklarını nasıl büyüttüklerine şahit olduk. Öylesi özenli ve öylesi güzel yetiştiryorlarki tam anlamıyla bir aile olmuş durumdalar. Onları görünce bir çocuğu hakkıyla büyütmek için kocaman bir yüreğe, sonsuz bir sevgiye ve bilinçli ebeveyn olmak dışında hiçbir şeye ihtiyaç olmadığını bir kez daha anladım. Bu 2 adamın benden kat be kat iyi çocuk yetiştirdiğini söyleyebilirim. Evlenmiş olduklarını söylememe gerek var mı ;)

Bu arada Türkiye'de USA'den çok daha rahat ettiklerini kendileri söylediler; o rüya ve özgürlükler ülkesi olarak bilinen Amerika'nın aslında öyle olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Parkta zenci bebeği itmek ve kendi çocuğunu salıncağa koymak mı dersin, okulda çocuklara sizin anneniniz yok mu demeler, gay çift oldukları için dindar kesin tarafından dışlanmak mı dersin nice hikayeyi üzülerek anlattılar. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor oysa bildiğim başka hikayelerde ve USA yaşanan ırkçılık üzerine.... 

Burada en fazla annesi mi zenciydi diye sordular; evlat edindiklerini söyleyince tebrikler ah ahh hakikatli çocukmuş demeler ve benzerlerini dyduk. Gay çift olduklarını anlamak çok zor ikisi de gayet düzgün görünümlü çünkü, ama bunu ima etmeye çalışanlara evet dediğimizde en çok merak edilen peki hangisi anne hangisi baba oldu biz de cevaben her ikisi de anne her ikisi de baba dedik. Sahilde teyzeler her gün farklı senaryolar ile karşımıza geliyordu ve pek keyifli oluyorlardı :) Bir başka sıkça karşılaştığımız konu isimleri Türk olduğu için peki bu kızın adı Türkçe kendisi zenci babası Amerikalı ee bu kız nereli kime benzemiş demeleri oluyordu :) 

Aslında ülkemiz bir çok açıdan özgürlüklerin başkenti amma velakin yönetim şeklimiz buna şimdilik el vermiyor! diyerek siyasi bir kapanış yapayım :) 

Bu hikayeyi paylaşmamın bir çok nedeni var ama sizler edebiyat derlersinde ana fikir çııkarmak konusunda eminim tecrübelisinizdir ve ana fikre kendınız varabilirsiniz. Etrafımızda dini dili cinsel tercihi her ne olursa olsun güzel insanlar olsun yeter!


Hiç yorum yok: