24.07.2012

Aquababy Aren Mir





Dün Aren Mir 9 aylık ömrüne aquababy gibi eşşiz bir deneyimi ekledi. Öncelikle bilmeyenler için Aquababies programının ne olduğundan bahsedeyim. Aquababies 20 yıl önce İngiltere'de başlayan bir program. Bebeklerin doğuştan sahip oldukları refkleslerden biri de dalma refleksi, ne yazık ki bu reflekste diğer bazı refleksler gibi zaman içersinde kayboluyor, bebekler bu reflekslerini kullanarak suyun altında nefeslerini tutabiliyorlar. Aquababies programının amacı da bebeklerin bu doğal refleksilerini kullanıp suyun içinde kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak ve eğlenerek yüzme öğrenmelerinin temelini oluşturmak. Aynı zamanda bu program bebeklerin gücünü, dayanıklılığını ve becerilerinin de gelişmesine destek oluyor. Tüm bunların yanı sıra Aquababies programı bebek ve ebeveyn arasındaki bağın pekişmesini, güçlenmesini ve birliktee keyifli vakit geçirmelerine yarıyor.



Bu eşsiz programın kurucusu ve dünyada bebek yüzme öğretisinin öncüsü Julie-Ann James dün Huggies Little Swimmers mayo bezinin davetlisi olarak İstanbuldaydı. Aralarında Aren ve benim de olduğum birkaç blog yazarıyla birlikte özel bir buluşma gerçekleştirildi. Tüm bebişler Huggies Little Swimmersları giydi, Julie ve Aquababies'in Türkiye temsilcisi Ayşe hanımla beraber suya indi. Tüm bebeklerin ve biz annelerinin son derece keyif aldığını, eğlendiğini hoş vakit geçirdiğini söyleyebilirim. Şimdi düne ve bu eğlenceli deneyime biraz da resimler eşliğinde bakalım.


Altına Huggies bez mayosunu giymiş suya girmek için sabırsızlanan bir kuzu görüyorum ben orada ya siz :)


Bebişler suya girmeden önce wetsuit dedikleri vücut ısılarını koruyan suyla temaslarını aza indirgeyen özel bir giysi giyiyorlar. İşte Aren wetsuit'ini giyerken öylesi heyecanlı ki yatmış giyiniyor normalde hiçbir şekilde sırt üstü 2 dk fazla durmayan Aren Mir suya girmek için öylesi heyecanlı ki uslu uslu bekliyor.


Evet şaşkın ve de heyecanlıyım çok az kaldı şu kolumu da soktuktan sonra cuuup suya atlayabilirim.



Ve işlem tamam! Gördüğünüz üzere suya bir adım daha yaklaştığı için inanılmaz mutlu.



Suya atladı atlayacak :) Öylesi heyecan öylesi herşeyin farkında olma hali.



Ve müthiş eğitmen Julie-Ann olaya anında müdahale eder sabırsız kuzuyu kucaklar. Aren biraz bozuk atıyor haklı ama suya o kadar yaklaş sonra da gireme hiç olacak iş mi bu :)



Veee mutlu son mu desem mutlu başlangıç mı :) Suya girdik eşşiz maceramız başladı. Şimdi ben değil resimler konuşssun. Nasıl keyif aldığını nasıl eğlendiğini görmek için resimlere bakmak yeterli sanırım






 
 
 
Ve daha nice böyle kare var Aren Mir'in ve diğerlerinin eğlendiği, keyiflendiği. Günün sonunda Aren yorgun ama çok mutlu bir bebekti, bakınız.
 
 
 
Bu eğlenceli ve güzel günde popişimizde bize eşlik eden Huggies little Swimmers bez mayoyu ilk kulanışımız değildi daha önce de denize girdiğimizde kullandık ve memnun kalmıştık. Bu sefer üzerinde daha uzun süre kaldı ve kazasız belasız atlattık. Arenin de bez mayosuyla mutlu olduğunu düşünüyorum çünkü çıkarmamı istediği olmuyor eminim çişini bolca yapıyordur çünkü çok su içen bir bebek ama taşma, sızma gibi problemler hiç yaşamadık. Denize& havuza giderken ne kullanayım diye düşünüyorsanız deneyimimden sonra kullanmanızı gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
 


Hımm evet bu güzel deneyimin sonuna geldik. Acaba annem&babam beni bir daha getirir mi :)


Gönül rahatlığı ile sizlere Aquababies programı tavsiye edebilirim. Aquababies programıyla ilgili detaylı bilgiye aquababies-tr.com'dan ulaşabilirsiniz. 
 
 
Son söz olarak; oldukça keyifli bir gün geçirdik. Programın hedeflediği tüm aşamaları yaşadığımızı söyleyebilirim. Eğlenerek yüzmek, sudan keyif almak Aren'in becerilerini geliştirmesi ki,bir ara Julie Aren'i suda bıraktı evet çok kısa bir mesafeydi ama Aren yüzerek bana geldi. Aren'le aynı anda keyif almak, birlikte eğlenmek aramızdaki bağın daha da güçlenmesi çünkü suda güvendiği sarıldığı bir siz varsınız. Bunların yeri apayrı. Sanırım Arende biz de bugünü zihnimizdeki anı defterimize yazdık daima gülümseyerek hatırlamak üzere.
 
Elbette böylesi güzel geçen günün perde arkasında birileri oluyor öyle değil mi? Bu anlamda da Kiraz Halka İlişkilere  Aren ve ben teşekkür ederiz.

6 yorum:

Dilek dedi ki...

güzel bir deneyim olmuşa benziyor...

Adsız dedi ki...

En kisa zamanda tavsiyene uyacaz canim. Aren'nede kocaman birnmasallah

Milky Way dedi ki...

ya tuten, aren resmen yuruyo masallah ona! :)

ceydabural dedi ki...

sahane bırseymıs :)

Adsız dedi ki...

Ne guzel! Aren de nasil heyecanli :))

pelininstyle dedi ki...

Tuten yuzmeye devam ettirmeye calis:) Juliette 6ayliktan beri her cumartesi goturuyorum cok faydali gercekten.