10.10.2011

Söz Veriyorum



İnsan hayatın akışında bazı şeyleri unutabiliyor oysa ki bazı durumlar var ki kendine daima hatırlatmalı. Hatırlamanın kendine hatırlatmanın mucizesine güzelliğine daima inanırım. Örneğin ikili ilişkilerde, aşık olursun çok seversin evlenirsin ve rutin giden bir hayat başlar. Kavgalar olur anlaşmazlıklar olur karşındaki insanın değiştiğini düşünürsün ki değişim güzel birşeydir iyi olmayan bir değişimse bile bu bile bir umuttur sonuçta iyi yönde de değişim olabileceğinin işaretidir çünkü önemli olan değişebilmektir. Böyle anlarda durup düşünmek gerekir kendine hatırlatması gerekir insanın ben bu adamın, kadının nesini çok severdim en güzel anları kafasında yeninden yaşatmalı. Olmuyorsa gidip eski güzel günlerin resimlerine bakmalı. Hani evlerde o evlilik resimleri koyulur mutlu aile resimleri aslında boşa değildir, o süs diye değildir insan baktıça o günü hatırlar çünkü zihni hatırlatır o resmi ve bilinçaltnın zamanı yoktur çok dalıp gidersen o resme o günü tekrardan yaşar beynin ve o gün hangi hormonu salgılasıysan ki muhtemelen mutluluk hormonudur yine salgılamaya başlarsın.

Ben bunu hayatımda uyguluyorum ve hep işe yarıyor.

Gelelim kendime şu son gebelik haftamda neyin sözünü veriyorum. Bebek nasıl bir mutlulukla ve heyecanla bekleniyor öyle değil mi? İçinde kırıntı tanesiyken daha mutluluktan uçuyorsun hayaller kuruyorsun koklayacağın günü sık sık düşünüyorsun ve daha bir sürü güzel duygu. Ama en önemlisi isteyerek hamile kaldıysan çok ama çok istiyorsun bebeğinin kollarına düşeceği günü. Ve hep mutlu olacağına inanıyorsun bebeği zihninde mutlulukla bağdaştırıyorsun. Benim için aynen böyle en azından.

Sonra bebek doğuyor. Zorluklar başlıyor. Tıpkı diğer ilişkilerde olduğu gibi. Bebeğinle ilişkin başlıyor ve zorluklar yaşanmaya. Uykusuzluk, emzirme problemleri tahammül sınırı zorlama halleri ve daha bir sürü şey.

İşte şimdiden kendime söz veriyorum ben de bebeğimle ilişkimiz dışarıda da başladığında en zor anlarımda onu nasıl istediğimi nasıl özlediğimi ve içimdeyken ona kavuşmanın özlemini kendime daima hatırlatacağım. Ve eminim kendime bu duyguları hatırlattıkça tüm zorluklar kolaylaşacak.

Bu arada sevgili okur benim için dua edersen güzel enerjini gönderirsen çok sevinirim bak göndermezsen dua etmezsen doğum sancılarımın aynısı çek derim görürsün :)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Dualarım seninle Tüten'ciğim. O kadar büyük bir merakla bekliyorum ki...

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Görkemcim. Bu arada twitter kullanıyor musun buyuk ihtimalle doğumu oradan giriş gelişme ve sonuç olarak duyurabilirim çünkü ;)

New York Turca dedi ki...

Seni uzun suredir okuyorum aslinda ama en cok bu postuna yorum yazmak istedim. Bebegini ne kadar istedigini ve bu surecte onunla ilgili her detayda nasil hassas davrandigini oyle hissettiriyorsun ki... Eminim cok iyi bir anne olacaksin :) senin icin dua edecegim umarim minigin saglikla ve beklediginden cok daha buyuk bir kolaylikla kucaginda olur. Takipteyim, guzel haberlerini okumayi bekliyorum sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yorumun için çok teşekkür ederim beni gerçekten çok mutlu ettin. Duaların için de bin teşekkür. Takipte kal gelişmeleri mutlaka paylaşacağım ;)