1.07.2010

SAKURA


"Sakura" yani japon kiraz çiçekleri hani biz de daha çok baharın müjdesi diye adlandırılan bir ağaç var ya özellikle Zincirlikuyu-Levent arasında gidenler iyi bilir Ulus dönüşünde bir ağaç vardır beyaz çiçeklerini açtı mı anla ki bahar gelmiştir. Aslı astarınından emin değilim ama yazılanlara inamıyorum bu kiraz çiçeğinin Japonya'ya gidişi Türkiye'den olmuş. Japonlar için Sakura'nın açması hayatın başlangıcıdır. Hava durumunda bile Sakuraların vaziyetinden bahsederlermiş.

İşte o ağaçın çiçeği bizim düğünümüzün teması olacak. Sevgilim öyle güzel bir şiir yazdı ki o şiiri de düğün davetiyemizin sözleri yaptık:

Önce fısıldadık sevgimizi kulaklarımıza
Köprü altında buluşan iki sevgili
Şimdi başkaldırdık dünyaya
İlan ediyoruz Eylül'ü bahar gibi
Hani kiraz mevsimi tadında....

Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inananlardadım bakın Japonlar için SAkura oldukça önemli bir çiçek. Yeni başlangıç olarak kabul ediliyor Sakura'ların yani kiraz ağaçının çiçeklerinin açıklması ve bakın tanımı nasıl: "An evocative symbol of love, fragility, beauty, love and tenacity..."

Ve şimdi bu post'u yazarken farkettim ki blog'um için seçtiğim pasta resminin bile üzerinde kiraz çiçekleri var. Hiçbir şey tesadüf değil demiştim size :)
Ah bir de şu resimdeki gibi bir yer olsaydı da o ağacın altında evlenseydik.

Hiç yorum yok: