8.04.2014

Bize Neler Oluyor?


HAYATIN %10'U BAŞIMA GELENLER %90 ONLARA GÖSTERDİĞİM TEPKİDİR


Dünya hep aynıydı biliyor musunuz sadece biz değiştik.  Bugün sosyal medya kullanmayan insanlara bakın onlar için dünya hala aynı. Aynı kötü insanlar, aynı kötülükler, aynı ölümler, aynı vahşet.... sadece biz farkında değildik. Sosyal medya farketmemizi sagladı. Kimimiz farkettik ve farkettigimizle kaldik ulan ne boktan bir dünyada ulkede sehirde yasiyormusuz dedik kimimiz de bunlari farkediyorsam bir anlami olmali neden farkediyorum acaba sorusunun cevabini aramaya basladi belki de simdi bu satirlardan sonra neden diye kendinize soracaksiniz ve kisisel yolculugunuza baslayacaksiniz. 

Bugün sosyal medya kullanıyorsanız ve dünyada olan bitenlerin farkındaysanız bunun bir anlamı var; hem de önemli bir anlamı var hiçbir şey tesadüf değil. 

Ben kendime sorduğumda bulduğum bazı cevaplar şöyle oldu: 

Kötülüğün bir parçası da sensin, bunu farket ve kötülükten kurtulmak için neler yapabilirsin ona bak. 

İyiye odaklan, iyiyi yücelt ve iyiliği insanlarla paylaş. 

Bugüne kadar şimdi farkettiklerin için ne yaptın? Şimdi yap, ülken için, dünya için. 

Daha nicesini sayabilirim; farkediyorsak bu iyi bir şeydir. Biliyorum ki bir çok insan fazlasıyla empatik yaklaşıyor ve yaşananlar çok ağır geliyor, yüzleştiklerinden kaçmayı, uzak durmayı yeğliyor; ama şunu belirtmek istiyorum; eğer yüzleşiyorsak mutlaka bize bir öğretisi vardır, yüzümüzü çevirir oradan uzaklaşırsak bir başka sokakta bir başka zamanda yine karşımıza çıkacaktır. 

Dünya bir dönüşüm bir değişim yaşıyor bundan kaçmak mümkün değil, dedim ya ne kadar uzağa kaçarsanız kaçın yüzleştiklerinizde payınıza düşeni gerçekleştirmezseniz daima karşınıza çıkacaktır. Dahası bunlarla karşılaşanlar hazıdırlar aslında. Bakın henüz hazır olmayan ne çok insan var, onların da hazır olduğu zaman kaçınılmaz bir biçimde yüzleşeceklerinden emin olabilirsiniz. 







Bir de şunu eklemek isterim; herkes önce kendinden sorumludur, önce kendini ve kendi hayatını düşünmek zorundadır. Bu hayatta herkesin sınavı ve sınanması farklı farklıdır. Tüm yaşananlar size kendinizi fazlasıyla unutturduysa, evinizle, ailenizle ama en önemlisi kendinizle hiç ilgilenemiyorsanız, başkalarının sınavlarını adeta kendi sınavınız gibi yaşıyorsanız ortada yardım almanız gereken, destek görmeniz gereken bir durum söz konusudur; lütfen bunu da farkedin ve destek almayı ihmal etmeyin. 


Dünya hiçbir zaman tam iyi ve tam kötü olmayacak; dünya dönmeye devam edecek, kimi zaman karşına güzellikleri sunacak ki her gün ama her gün her nefeste o güzelliği hissedebilirsin. Kötü, çirkin ve olumsuz şeyler karşına geldikçe neden diye sor kendine bana düşen ne diye sor; cevabını sana yine evren verecek sen yeterki görmek ve bilmek iste! 


Hiç yorum yok: