2.02.2011

Arapsaçı

Bugün diyecek bir söz yok. Defne Joy öldü. Hayatta herşeyin bir nedeni var bilemediğimiz anlamlandıramadığımız ve hatta kızdığımız! Ölüm hissettiklerimizi arapsaçına çeviren birşey bana kalırsa.

Dün akşam bir film seyrettik. Nicole kidman'ın Tavşan Deliği diye. Çocuklarını 3 yaşında kaybeden bir çift var. Grup terapisine gidiyorlar. Ve orada aynı durumda olan çiftlerden biri diyor ki "Tanrının bir meleğe ihtiyacı vardı ve kızımızı aldı" Nicole Kidman sinirleniyor. Tanrı değil mi, bir meleğe ihtiyacı olduğunda onu yaratabilir almak yerine! Doğru söylüyor. Bu açıklamalara ben de sinirleniyorum. Melek oldu, Allah sevdiği kulunu yanına alırmış ne yani geriye kalanlar kötü kul mu? Ve evet Allahın meleğe ihtiyacı olursa bunu yaratır zaten. Bunlar insanların kendilerini avutma biçimi iyi geliyorsa sakıncası yok elbet.

Hayatta herşey görüğümüz gibi değil ve herşeyin hayırlı bir nedeni var bilemesek de anlamasak da ve ve hatta kızsak da insan olmak gerçekten zor çok zor! Sırf bu nedenle çocuk yapmayı milyon kez düşünüp milyon kez vazgeçip milyon kez deli gibi istedim.

Hala Defne'nin ölümüyle ilgili düşünmekteyim ve gerçekten inanamaktayım. Almamız gerken dersleri, ölüm nedir aslında onu ve daha birçok şeyi düşünüp duruyorum.
Ama düşündükçe gözlerimi dolduran işte beni arapsaçına çeviren birşey var ki o da 2 yaşındaki kıvırcık, Can. Annesi adını nasıl da vermiş CAN!

Allahtan Defneye rahmet dilerim yakınlarına da sabır ihsan eylesin. Allahın biliyorum ki sen insana hayırsız birşey vermezsin lütfen o minik bebeğin kalbini nurlandır!

Hiç yorum yok: